Κραυγή αγωνίας από κοσμηματοπώλες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που γίνονται επανειλημμένα θεατές στο ίδιο έργο με πρωταγωνιστές αλλοδαπούς που πρωτοστατούν σε συμπλοκές, συχνά αιματηρές, δημιουργώντας ανασφάλεια σε διερχόμενους, αλλά και σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Πρόσφατα κατεγράφη, συμπλοκή, μέρα μεσημέρι στην οδό Κλεισούρας όταν αλλοδαπός επιτέθηκε, πιθανόν, σε ομοεθνή του με μαχαίρι. Οι δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός στην περιοχή και να σπεύσουν αστυνομικοί – οι οποίοι τους συνέλαβαν – αλλά και το ΕΚΑΒ καθώς η συμπλοκή εξελίχθηκε σε αιματηρή.

Όπως λέει ωρολογοποιός που δραστηριοποιείται στην περιοχή, τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν κατ΄ επανάληψη, δοκιμάζοντας τις αντοχές των περιοίκων, δημιουργώντας, παράλληλα, ανασφάλεια και αγωνία για τους ανθρώπους που διατηρούν επιχειρήσεις και δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει.

«Κεντρικοί δρόμοι στην καρδιά της πόλης έχουν εξελιχθεί σε … Γη της Επαγγελίας για αλλοδαπούς, που δημιουργούν βίαια επεισόδια, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς αισθάνονται άβολα ακόμη και να διέλθουν από τα σημεία όπου είναι συγκεντρωμένοι. Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Θεσσαλονίκης έχει γίνει κατ΄ επανάληψη αποδέκτης παραπόνων από μέλη του, που έχουν γίνει μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, και έχει ενημερώσει αρμοδίως» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ), Πέτρος Καλπακίδης επισημαίνοντας πως «η διαιώνιση αυτής της κατάστασης, παρά τις όποιες ενέργειες από την πολιτεία που πραγματοποιούνται, ενισχύει το αίσθημα της εγκατάλειψης και ατιμωρησίας στο κέντρο της πόλης, προκαλεί ανησυχία στους επιχειρηματίες, φόβο στους διερχόμενους πολίτες και αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες, λειτουργώντας άκρως αποτρεπτικά για την ανάπτυξη του τουρισμού».

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Copyright © 2021 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?