Το ελληνικό κόσµηµα κουβαλάει µια πολιτιστική κληρονομιά 6.000 ετών και πλέον και δημιουργεί µια µεγάλη αγορά µε εξαιρετικές προοπτικές εξαγωγικής δραστηριότητας.

Η αναγνωσιμότητα αυτή οφείλεται στην μακρόχρονη παράδοση που υπάρχει στην Ελλάδα στον σχεδιασμό και την παραγωγή κοσμημάτων. Η δημιουργία και η παραγωγή του κοσµήµατος στην Ελλάδα είναι μία γνώση-τέχνη που μεταδίδεται σε γενεές τεχνιτών διαχρονικά με παρεμφερή τρόπο αντίστοιχων κλάδων που διατηρούν την παράδοση στο σχεδιασμό και την κατασκευή σε άλλες χώρες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλώνη οποία δραστηριοποιείται από το 1979, έχει αναπτύξει συνεργασίες µε διάφορους συνδικαλιστικούς φορείς επιδιώκοντας την επίλυση των κοινών τους προβλημάτων, ενώ παράλληλα έχει να επιδείξει σηµαντική παρουσία µέσω των εκπροσώπων των σωματείων της στα διοικητικά συμβούλια και σε επιτροπές θεσμικών φορέων και φορέων κοινωνικού διαλόγου (Επιμελητήρια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εγχώριες & Διεθνείς Οργανώσεις, forums κ.ά).

Το 1992 έγινε µέλος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας του κλάδου CIBJO, ενώ τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί ως παρατηρητής χωρίς δικαίωµα ψήφου.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?