Με αύξηση των επισκεπτών της κατά 22% έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης ολοκληρώθηκε χθες η Athens International Jewellery Show. Μάλιστα, οι επισκέπτες προήλθαν από 12 χώρες και συγκεκριμένα τις Αίγυπτο, Αλβανία, Αλγερία, Αυστραλία, Βουλγαρία, ΗΠΑ, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα.

Η φετινή έκθεση, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, κρίθηκε ως ιδιαίτερα ποιοτική από τους εκθέτες, που εκδήλωσαν ήδη το ενδιαφέρον τους για εκ νέου συμμετοχή στην επόμενη, ενώ υπήρξαν και νέες κρούσεις από επιχειρήσεις που δεν συμμετείχαν.

Η Athens International Jewellery Show φιλοξένησε συνολικά 370 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου του κοσμήματος, των ωρολογίων και των πολύτιμων λίθων. Από τους 370 εκθέτες οι άμεσοι ήταν 240 και προήλθαν από  Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Τουρκία, Ινδία, Γερμανία, Βέλγιο και Εσθονία, ενώ οι έμμεσοι ήταν 130.

Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά και το DESIGNSECTION με συμμετοχές Ελλήνων σχεδιαστών, που ανέδειξε την ελληνική σχεδιαστική δυναμική του κλάδου, ενώ «έτρεξε» και πρόγραμμα προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών από Μάλτα, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία και Ηνωμένο Βασίλειο με επιχειρηματικές συναντήσεις.

Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης έκανε πρεμιέρα η κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους για το ελληνικό κόσμημα και την ιστορία του με τίτλο «LOVE IN THE MAKING», ένα έντεχνο κινηματογραφικό «ταξίδι» στην ιστορία του ελληνικού κοσμήματος, διάρκειας 9 λεπτών, το οποίο δημιούργησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ). Μάλιστα, την προβολή της ταινίας μικρού μήκους, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, προλόγισε η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους της AthensInternational Jewellery Show. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και οι υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλητές ειδικούς της γεμολογίας-αδαμαντολογίας.

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης η ΠΟΒΑΚΩ κλήρωσε ένα χρυσό νόμισμα φιλοτεχνημένο από την Ομοσπονδία.

 

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?