Η τιμή του φυσικού αερίου έφτασε σε νέο ιστορικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή αγορά.

Παράλληλα, η τιμή του φυσικού αερίου έφτασε σε νέο ιστορικό επίπεδο, την ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στον τομέα ενέργειας της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Λόγω των ανησυχιών για ενδεχόμενα προβλήματα στις εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, που παρέχει το 40% του αερίου που καταναλώνει η Ευρώπη, η ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς, το ολλανδικό TTF, έφτασε σε νέο ρεκόρ, στα 345 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ράλι και στις τιμές του πετρελαίου εκτός από το φυσικό αέριο
Σε δυσθεώρητα ύψη έχει «εκτοξευτεί» η τιμή του πετρελαίου, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Brent -μιας από τις ποικιλίες αναφοράς στις διεθνείς αγορές αργού- πλησίασε σήμερα τα 140 δολάρια, με άλλα λόγια στο ιστορικό της υψηλό, που ήταν τα 147,5 δολάρια όπου είχε φθάσει το 2008.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στη 01:00 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του Brent προς παράδοση τον Μάιο, προθεσμιακό συμβόλαιο αναφοράς, έφθασε τα 139,13 δολάρια το βαρέλι, προτού υποχωρήσει κάπως.

Περί τις 02:00 (ώρα Ελλάδας), η άνοδος της τιμής κυμαινόταν περί το 10,44%, στα 130,45 δολάρια. Αφότου άρχισε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η τιμή του Brent έχει αυξηθεί κατά 33%.

Σε ό,τι αφορά την άλλη ποικιλία αναφοράς στην αγορά, το αργό West Texas Intermediate (WTI), το βασικό είδος εξαγόμενου πετρελαίου των ΗΠΑ, η τιμή του βαρελιού προς παράδοση τον Απρίλιο έφθασε ως και τα 130,5 δολάρια. Στις 02:30, κατέγραφε άνοδο 8,18%, στα 125,15 δολάρια.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?