Νέο πακέτο στήριξης της αγοράς ανακοινώνει την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες «ζυγίζοντας» όμως και τις αντοχές των κρατικών ταμείων. Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το «μενού» των μέτρων που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα θα περιλαμβάνει μέτρα όπως τα εξής:

· Μηδέν ενοίκιο για κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή και τον Απρίλιο: η απαλλαγή θα επεκταθεί και τον Μάρτιο και θα καλύψει εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις Εστίασης, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού, Μεταφορών

· Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 για περισσότερους και με περισσότερα χρήματα: τουλάχιστον 1.000 ευρώ αντί 500 που ίσχυσε στην 6η. Και σχεδιάζεται “by pass” στον «κόφτη» που ίσχυσε στην Επιστρεπτέα 6 και εξαιτίας του οποίου έχασαν την επιδότηση επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, εστίασης και τουρισμού. Επιδιώκεται να μη συμβεί ξανά αυτό για επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή.

· Αναδρομικά δώρο 30% ή 50% για τις Επιστρεπτέες 1-3 αν είχαν πτώση τζίρου 15% ή 30% και άνω αντίστοιχα

· Αποζημιώσεις εργαζομένων για αναστολές συμβάσεων σε κλειστές (και μόνον) επιχειρήσεις

· Παράταση στο πρόγραμμα Συν-Εργασία με το οποίο ο εργοδότησης πληρώνει μισό μισθό για μισό ωράριο, ενώ το κράτος συμπληρώνει 30% του μισθού και τις ασφαλιστικές εισφορές έως τον πλήρη μισθό του εργαζόμενου.

· Επιδότηση επιχειρήσεων με εργαζόμενους, οι οποίες είχαν ζημιές το 2020: θα αφαιρούνται από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές που θα πλήρωναν στους προσεχείς 8 μήνες μέχρι τέλος του έτους, ένα μεγάλο μέρος από τα πάγια έξοδα που πλήρωσαν ως δαπάνες λειτουργίας τους, όπως λογαριασμοί, ενοίκια κι ασφαλιστικές εισφορές –εφόσον δεν επιδοτήθηκαν ήδη για όλα αυτά.

· Νέο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» για την 8μηνη επιδότηση μέχρι 90% (από Μάιο ως Δεκέμβριο) των δόσεων δανείων σε πληττόμενες επιχειρήσεις με μεγάλη πτώση τζίρου, αλλα και ελεύθερων επαγγελματιών ακόμη.

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Copyright © 2022 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?