Τα Ελληνικά Πετρέλαια δεν έχουν απευθείας συναλλαγές με Ρώσους παραγωγούς ή εμπόρους υδρογονανθράκων.

Οι όποιες αγορές γίνονται μέσω traders που δεν είναι ρωσικών συμφερόντων, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, κατά την τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών σχετικά με τα αποτελέσματα του ομίλου το 2021.

Ο κ. Σιάμισιης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούν η ενεργειακή κρίση και η αύξηση των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και επεσήμανε την ανάγκη να επικρατήσει ρεαλισμός κατά την ενεργειακή μετάβαση.

Eντός του πρώτου εξαμήνου η απόφαση για την κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής

Όπως αναφέρθηκε, εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους θα ληφθεί η τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, ισχύος 826 μεγαβάτ ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και η αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας.

Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν κέρδη ύψους 341 εκατ. ευρώ για το 2021, μέγεθος που αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση στην ιστορία του ομίλου, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι κατά το 4ο τρίμηνο η εγχώρια κατανάλωση υπερέβη την αντίστοιχη του 2019.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος, ύψους 0,40 ευρώ/μετοχή, εκ των οποίων 0,30 ευρώ/μετοχή θα διανεμηθούν τον Απρίλιο και 0,1 ευρώ/μετοχή μετά τη Γενική Συνέλευση. Επίσης το 50% των αναμενόμενων εσόδων από την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών θα διατεθεί για πληρωμή έκτακτου μερίσματος εντός του 2022. Συνολικά οι πληρωμές για μερίσματα εφέτος διαμορφώνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο σε 250 εκατ. ευρώ.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?