Το κύρος, η εμβέλεια και η δυναμική της ομοσπονδίας είναι υψηλή και πρέπει να στηρίζεται με το ανάλογο σήμα- λάβαρο – σφραγίδα, το οποίο εκτός από ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο συμβολισμό , θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω του σχεδιασμού του σε όλες τις δραστηριότητες της ομοσπονδίας.

Το λογότυπο αποτελείται από ένα διαμάντι (σύμβολο αδιάσπαστης ενότητας, διαύγειας, καθαρότητας) και δύο ανθρώπους που ενώνουν τα χέρια και συμβολίζουν την ένωση. Όλα τα γεωμετρικά σχήματα που χρησιμοποιήθηκαν βασίζονται στη χρυσή ακολουθία αριθμών του Fibonacci 1.618.

Οι αριθμοί αυτοί είναι το αριθμητικό σύστημα της φύσης. Η σχεδίαση του σήματος βασίστηκε στο κέλυφος του Ναυτίλου (σαλιγκαριού), που είναι από τις πρώτες μορφές ζωής στον πλανήτη και στηρίζεται στην ακολουθία Fibonacci. Στο σχέδιο μας αυτή η αναλογία φαίνεται στα τρίγωνα που απαρτίζουν το διαμάντι. Στηριχθήκαμε στην θεωρία αυτή για τον σχεδιασμό του λογότυπου μας για να δηλώσουμε την τελειότητα και την λεπτομέρεια της δουλειάς του Αργυροχρυσοχόου και του Ωρολογοποιού.

 Χρ. Γουργιώτης

 

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Copyright © 2022 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?