Σε μια κίνηση συμβολισμού προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, με τη δωρεά της προς τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, ως μια ένδειξη ευγνωμοσύνης στους προασπιστές του ακριτικού νησιού, που αποτελεί το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας.

Στο Καστελλόριζο μετέβη κλιμάκιο της ΠΟΒΑΚΩ αποτελούμενο από τον πρόεδρο, Πέτρο Καλπακίδη και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Τριαντάφυλλο Παπαθανασίου, οι οποίοι συναντήθηκαν με τoν διοικητή της ΔΑΝ Μεγίστης, συνταγματάρχη Αθανάσιο Φωτεινόγλου και τον διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη, που τους ευχαρίστησαν για τη δωρεά τους. H δωρεά έγινε για το φυλάκιο της θρυλικής νήσου Ρω, που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησίδων του Καστελλόριζου.

Το κλιμάκιο της ΠΟΒΑΚΩ είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Μεγίστης, Γεώργιο Σαμψάκο, ο οποίος χαιρέτησε την επίσκεψη τους. Στη σημασία ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων αναφέρθηκε κατά την τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ σημειώνοντας πως αποτελούν έναν από τους τέσσερεις βασικούς πυλώνες, ο οποίος σε συνδυασμό με τη δυνατή οικονομία, το εθνικό φρόνημα και τις έξυπνες συμμαχίες, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την κοινωνική και οικονομική ευημερία της χώρας.

«Στόχος ήταν η έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που περιφρουρούν την ελληνικότητα του Αιγαίου σε μια περίοδο που η προκλητικότητα των Τούρκων έχει σημάνει συναγερμό στη χώρα» σημείωσε ο κ. Καλπακίδης επισημαίνοντας πως το Καστελλόριζο εμπνέει για τη μαχητικότητα και τη νηφαλιότητα, με την οποία αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Η ΠΟΒΑΚΩ έχει αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία επανειλημμένα, με πιο πρόσφατες τις δωρεές στο αγροτικό ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη νήσο Χάλκη και στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι. Βούληση της Ομοσπονδίας είναι να συνεχίσει να υποστηρίζει με δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής στήριξης, τις ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας και όσους το έχουν ανάγκη.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?