Επιδότηση ενοικίου 100% στα υποκαταστήματα λιανικής ανεξαρτήτως κύριου ΚΑΔ επιχείρησης ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών.

Συγκεκριμένα σε επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη η ΠΟΒΑΚΩ καταθέτει το αίτημα της για διευθέτηση του θέματος της επιδότησης των ενοικίων κατά 100% των υποκαταστημάτων λιανικής πώλησης που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή, ανεξαρτήτως του κύριου ΚΑΔ της επιχείρησης.

Στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων, «παρόλο που αξιολογούμε ως θετική την ανταπόκριση της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων, από τις συνέπειες της πανδημίας, εντούτοις υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρήσεων, οι οποίες αν και επί της ουσίας συμπεριλαμβάνονται στα κυβερνητικά κριτήρια τόσο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, όσο και για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, τελικά αποκλείονται από τα μέτρα στήριξης».

«Χαρακτηριστική», τονίζει η ΠΟΒΑΚΩ πως «είναι η περίπτωση επιχειρήσεων του κλάδου μας που έχουν κύριο ΚΑΔ για παραγωγή κοσμημάτων, χονδρεμπόριο, ή εισαγωγή προϊόντων και παράλληλα διαθέτουν υποκαταστήματα λιανικής πώλησης, για τα οποία ο ΚΑΔ αφορά τη λιανική πώληση. Παρατηρείται λοιπόν το φαινόμενο, τα υποκαταστήματα λιανικής να μην επιδοτούνται στο 100% του ενοικίου διότι ο κύριος ΚΑΔ της έδρας της επιχείρησης είναι διαφορετικός από αυτόν της λιανικής.

Δυστυχώς μετά την προσαρμογή της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ σε νέα δεδομένα – για την ένταξη στα μέτρα επιδότησης του ενοικίου κατά 100% για τους μήνες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, για τα καταστήματα λιανικής που παραμένουν κλειστά μετά από κυβερνητική απόφαση – οι επιχειρήσεις που έχουν υποκαταστήματα λιανικής αποκλείονται από το συγκεκριμένο μέτρο.

Αντιλαμβανόμαστε πως το νέο πλαίσιο που θεσπίστηκε (ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας βάζει τον ΑΦΜ του και το σύστημα επιλέγει τον κύριο ΚΑΔ της επιχείρησης του), έγινε με διάθεση να καλύψει ανάγκες επιχειρήσεων, ωστόσο σε μια προσπάθεια γρήγορης αντιμετώπισης των προβλημάτων, διέφυγε της προσοχής των υπευθύνων των νέων τροποποιήσεων, πως έτσι αποκλείονται επιχειρήσεις, οι οποίες αν και πλήττονται με την ίδια ένταση με τις ομοειδείς τους, τελικά στερούνται την οποιαδήποτε προστασία και στήριξη. Κάτι τέτοιο είναι άδικο και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό».

Η ΠΟΒΑΚΩ ζητεί τη διόρθωση των λειτουργικών αλλαγών της πλατφόρμας, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου που διαθέτουν και υποκαταστήματα λιανικής, να στηριχτούν το ίδιο με τις ομοειδείς τους επιχειρήσεις.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?