Με μότο «Ό,τι λάμπει είναι χρυσός και ασημί!», η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας και του ρολογιού στην Ελλάδα, η Athens International Jewellery Show ανοίγει σήμερα, 23 Φεβρουαρίου τις πύλες της στο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στην Αττική, φιλοδοξώντας να αποτελέσει το σημείο συνάντησης εκπροσώπων του χώρου τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Με συνολικά 370 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου του κοσμήματος, των ωρολογίων και των πολύτιμων λίθων, και με αυξημένη εκθεσιακή κάλυψη σε σχέση με το 2023,  η Athens International Jewellery Show θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση για το κόσμημα, το ρολόι, τους πολύτιμους λίθους, τη συσκευασία και τον εξοπλισμό αργυροχρυσοχοΐας στη χώρα, όπου παρουσιάζονται όλες οι νέες τάσεις στον σχεδιασμό κοσμήματος και ωρολογίων.

Από τους 370 εκθέτες οι άμεσοι είναι 240 και προέρχονται από Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Τουρκία, Ινδία, Γερμανία, Βέλγιο και Εσθονία, ενώ οι έμμεσοι είναι 130.

Η έκθεση φιλοξενεί για τρίτη συνεχή χρονιά το DESIGN SECTION με συμμετοχές Ελλήνων σχεδιαστών, που στοχεύουν στην ανάδειξη της ελληνικής σχεδιαστικής δυναμικής του κλάδου, ενώ ενσωματώνει και πρόγραμμα προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών από Μάλτα, Βέλγιο, Σκόπια και Ηνωμένο Βασίλειο.

Για τη διοργάνωση της έκθεσης, για μια ακόμη χρονιά ένωσαν τις δυνάμεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών και η ΔΕΘ – Helexpo.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη σήμερα, στις 18.00 στην αίθουσα υποδοχής Hall 1 του Metropolitan Expo.

«Από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου, η καρδιά της αργυροχρυσοχοΐας, του ρολογιού και των πολύτιμων λίθων χτυπά στην 36η Athens International Jewellery Show. Η φετινή διοργάνωση που καταγράφει σημαντικό αριθμό εκθετών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό είναι εμπλουτισμένη με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, με το ντοκιμαντέρ για το ελληνικό κόσμημα, την πρωτοβουλία για την παραγωγή του οποίου ανέλαβε η ΠΟΒΑΚΩ, να κατέχει δεσπόζουσα θέση» αναφέρει ο πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Πέτρος Καλπακίδης, προβλέποντας, μάλιστα, πως η επισκεψιμότητα στη φετινή έκθεση θα είναι αυξημένη.

«Η συμμετοχή και η συσπείρωση γύρω από την ΠΟΒΑΚΩ και τους Συλλόγους  – μέλη της, που αποτελούν τους επισήμους και μοναδικούς εκφραστές του κλάδου μας, δυναμώνει τη φωνή μας και ενισχύει την παρουσία μας. Διοργανώσεις όπως η  Athens International Jewellery Show στην Αττική και η Kosmima στην Θεσσαλονίκη, που αποτελούν το όχημα για εξωστρέφεια και ενδυνάμωση των συνεργασιών, είναι οι μόνες επίσημες εκθέσεις του κλάδου και είναι απαραίτητο να στηρίζονται» τόνισε με νόημα ο κ. Καλπακίδης.

«Οι φυγόκεντρες  τάσεις  από επιχειρήσεις του κλάδου, που εμφανίζονται με την εκδήλωση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ταυτόχρονα με την χρονική περίοδο της  Athens International Jewellery Show είναι βέβαιο ότι οδηγούν σε επιχειρηματική αποτυχία αυτούς που την επιχειρούν και ουδόλως αποδυναμώνουν την έκθεση» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ  Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου.

Χρυσός λαχνός

Η ΠΟΒΑΚΩ φέτος αποφάσισε να δώσει ένα επιπλέον «κίνητρο» στους επισκέπτες της διοργάνωσης μέσω μιας ευχάριστης έκπληξης.

Πιο συγκεκριμένα το δελτίο εισόδου στην έκθεση θα συνοδεύει ένα  «χρυσό» λαχείο.  Ο τυχερός, που θα κληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Φεβρουαρίου, στις 16:00, θα κερδίσει ένα μοναδικό, χρυσό, νόμισμα, 20gr, 18 καρατίων.

Πέραν του αμιγώς εκθεσιακού σκέλους, διευρυμένο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεών της. Ξεχωρίζει μάλιστα η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους για το ελληνικό κόσμημα και την ιστορία του, με τίτλο «LOVE IN THE MAKING».  Η  ΠΟΒΑΚΩ, ανέλαβε την πρωτοβουλία παραγωγής ταινίας μικρού μήκους τεκμηρίωσης με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά του κοσμήματος για να ενισχύσει την εξωστρέφεια του κλάδου.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 10 λεπτών, δίγλωσση, με πέντε θεματικές ενότητες, Ιστορία, Φύση (ή Μύθος), Υλικά, Παράδοση και Δεξιοτεχνία. Για τη δημιουργία της ταινίας, απασχολήθηκαν πάνω από 20 συντελεστές, καθώς και όλες οι δυνάμεις του κλάδου μας, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στο ναό του Ηφαίστου και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η πρεμιέρα προβολής της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκθεσιακού κέντρου Μetropolitan Expo. Στην πρεμιέρα θα παρευρεθεί και θα προλογίσει την ταινία η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

Τόσο τα εγκαίνια, όσο και η προβολή του ντοκιμαντέρ, αλλά και η κλήρωση του τυχερού λαχείου θα μεταδοθούν από το επίσημο κανάλι της ΠΟΒΑΚΩ στο YouTube καθώς και μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας (www.povako.gr).

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται ομιλίες για επίκαιρα ζητήματα του κλάδου του κοσμήματος και της γεμολογίας.

Fancy Color Διαμάντια

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ώρα 14:30

Η Εύα Κουντουράκη GG, AJP, JBM γεμολόγος – αδαμαντολόγος και εκπαιδεύτρια γεμολογίας στα διεθνή ινστιτούτα GIA & HRD, θα παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά, τους παράγοντες εκτίμησης και την αξία των fancy color διαμαντιών.

Φθορισμός: προτέρημα ή ελάττωμα;

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00

Ο γεμολόγος – αδαμαντολόγος και εκτιμητής Γιώργος Σπυρομήλιος CDG, IMJVA, NAJA θα εξηγήσει τον φθορισμό και πώς αυτός επηρεάζει τα διαμάντια σε εμπορικό επίπεδο.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?