Ο σχετικά πρόσφατος θεσμός της πολιτιστικής διαδρομής αποτελεί, εξαιτίας της  δυναμικότητάς του, ένα σημαντικό πια «εργαλείο» αξιοποίησης της πολιτιστικής  κληρονομιάς. Οι πολιτιστικές διαδρομές είναι αρκετά διαδεδομένες στην  ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς προσφέρουν δυνατότητες για αξιοποίηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ παράλληλα περιλαμβάνουν   δυνατότητες δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων, διατηρώντας τη δυναμική που δημιουργείται από τις νέες τάσεις του τουρισμού.

Στην παρούσα μελέτη προτείνεται μια θεματική διαδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων που περιλαμβάνει τα παραδοσιακά επαγγέλματα της πόλης: τσαρουχάδες, βυρσοδέψες, αργυροχρυσοχόοι και έμποροι. Ως σταθμοί της διαδρομής επιλέχθηκαν τα σημεία εκείνα όπου δραστηριοποιήθηκαν οι παραπάνω επαγγελματίες στην πόλη των Ιωαννίνων.

Τα σημεία ενδιαφέροντος που θα περιλαμβάνονται στη διαδρομή θα βοηθήσουν τους κατοίκους και επισκέπτες να κατανοήσουν καλύτερα τα παραδοσιακά επαγγέλματα, καθώς η διαδρομή δημιουργεί μια ατμόσφαιρα «συνένωσης» υλικών και άυλων στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς σε ένα δίκτυο με στόχο την καλύτερη ερμηνεία του θέματος.

Θεματική διαδρομή επιλεγμένων παραδοσιακών επαγγελμάτων των Ιωαννίνων, με στόχο την ανάδειξη και την ένταξη τους στο τουριστικό προϊόν της πόλης

Πηγή: imegsevee.gr

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?