Περιγραφή

Η Συντεχνία Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το έτος 1924 με την αρχική επωνυμία «Συντεχνία Τεχνιτών – Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης». Την σημερινή ονομασία κατέχει από το 1972.

Τα πρωτοπόρα ιδρυτικά μέλη αριθμούνταν σε 40 περίπου.

Αρκετά από τα μέλη ήταν Εβραίοι και Αρμένιοι.

Από τους πρώτους ιδρυτές του συλλόγου άρχισε η καλλιέργεια και εξύψωση των ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αξιοπρέπειας του ατόμου.

Η Νεότερη Διοίκηση της Συντεχνίας το έτος 1964, δημιούργησε το πρώτο Βιβλίο Μητρώου.

Κατά την μεταπολιτευτική περίοδο πρόεδροι διετέλεσαν οι κύριοι Εμμανουήλ Ηλίας, Ποτουρίδης Αθανάσιος, Δασκαλίδης Αλέξανδρος, Ζαχαρέλης Σταύρος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Ιωσηφίδης Ιωσήφ και πάλι ο Κος Λαζαρίδης Ιωάννης. Από το έτος 2008 μέχρι και σήμερα το αξίωμα του προέδρου κατέχει η Κα Ελένη Τεζαψίδου.

Σταθμοί των νεότερων χρόνων της Συντεχνίας αποτέλεσαν η δημιουργία τμήματος Αργυροχρυσοχοΐας της Σχολής ΟΑΕΔ, η πρώτη έκθεση αργυροχρυσοχοΐας στις εγκαταστάσεις της HELEXPO – ΔΕΘ, με την συμπαράσταση του ΕΟΜΜΕΧ και με αφορμή του εορτασμού των 2.300 χρόνων της Θεσσαλονίκης.

Η ίδρυση σε συνεργασία με το ΕΛ.Κ.Α. του Κέντρου Γεμμολογίας στην Θεσσαλονίκη που λειτούργησε από το έτος 2000 μέχρι το έτος 2012.

Σήμερα η Συντεχνία Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης αριθμεί 174 μέλη, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πιο οργανωμένους συλλόγους της χώρας και δραστηριοποιείται συνεργαζόμενη και με άλλους φορείς, για την επίτευξη των στόχων της.

Αναπτύσσει δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του κλάδου και είναι:

Καθημερινοί αγώνες για επίλυση προβλημάτων του κλάδου, εκπαιδευτικά προγράμματα, ένταξη σε κοινοτικά και άλλα προγράμματα, εκθεσιακή πολιτική, εκδηλώσεις προβολής ελληνικού κοσμήματος, έκδοση εντύπων, πολιτισμός, ανθρωπιστική βοήθεια, εικαστικές προσεγγίσεις μέσω πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Ο κλάδος της αργυροχρυσοχοΐας κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχής και σε άλλες Διοικήσεις ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στη κλαδική μας Ομοσπονδία ΠΟΒΑΚΩ εκπροσωπούμαστε με οκτώ αντιπροσώπους και αποτελούμε τη μεγαλύτερη δύναμη αντιπροσώπευσης πανελλαδικά, συμμετέχουμε στο Δ.Σ. αυτής με τρία μέλη και ένα μέλος στην Ελεγκτική Επιτροπή, εκπροσωπούμαστε στην τοπική μας Ομοσπονδία (ΟΒΣΘ) όπως επίσης και στο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ από την πρόεδρο κυρία Ελένη Τεζαψίδου.

Διοίκηση

Πρόεδρος

ΕΛΕΝΗ ΤΕΖΑΨΙΔΟΥ

Μέλη

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΡΟΥΔΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ & ΕΦΟΡΑΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΪΚΙΔΟΥ ΠΟΥΤΡΙΝΟ

ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ & ΕΦΟΡΑΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΣΟΥΡΟΥΔΗ

ΜΕΛΟΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΧΕΙΛΑ

ΜΕΛΟΣ ΕΦΗ ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΟΥ

Χάρτης

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση
Ιουστινιανού 8, Θεσσαλονίκη 546 31, Ελλάδα

Τηλέφωνο
2310 238027

Fax
-

Email
-

Website
-

Social Media
-

Επιχειρήσεις - Μέλη

No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?