Στην κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με το Forbes, βρίσκεται ο Έλον Μασκ, ενώ ο αριθμός των μεγιστάνων του πλανήτη μειώθηκε κατά 87 άτομα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, του πολέμου, αλλά και των προβλημάτων στις αγορές.

Οι μεγιστάνες του πλανήτη, σύμφωνα με το Forbes, έγιναν… φτωχότεροι κατά 400 δισ. δολάρια. Η αθροιστική αξία του πλούτου των 2.668 μελών της φετινής λίστας αγγίζει τα 12,7 τρισ. δολάρια. 

Το Top-10 του πλούτου

1) Έλον Μασκ 219 δισ. δολάρια

Μετά από τέσσερα χρόνια κυριαρχίας του Τζεφ Μπέζος στην κορυφή, ο Έλον Μασκ πήρε τη θέση του.

Το Forbes εκτιμά ότι ο 50χρονος Μασκ, CEO των Tesla και SpaceX έχει πλέον 48 δισ. δολάρια περισσότερα από τον Μπέζος, που ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Ακόμη και μετά την πώληση μετοχών της Tesla αξίας πολλών δισ. δολαρίων πέρυσι και την οφειλή υψηλών φόρων από τα κέρδη των πωλήσεων, η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε κατά 68 δισ. δολάρια. 

2) Τζεφ Μπέζος 171 δισ. δολάρια

Ο Μπέζος ίδρυσε τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon το 1994 σε ένα γκαράζ στο Σιάτλ. Αποχώρησε από CEO για να γίνει εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας τον Ιούλιο του 2021.

3) Μπερνάρ Αρνό & Οικογένεια 158 δισ. δολάρια

Ο Αρνό επιβλέπει την «αυτοκρατορία» της LMHV με τα περίπου 70 brands μόδας και καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton και Sephora.

4) Μπιλ Γκέιτς 129 δισ. δολάρια

O Γκέιτς δημιούργησε την περιουσία του από την Microsoft, ωστόσο πλέον έχει άλλες πηγές πλούτου, όπως οι επενδύσεις σε ενέργεια μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

5) Γουόρεν Μπάφετ 118 δισ. δολάρια

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών. 

6) Λάρι Πέιτζ 111 δισ. δολάρια

Ο Πέιτζ αποχώρησε από CEO της Alphabet, μητρικής της Google, τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά παραμένει μέλος του ΔΣ και μεγαλομέτοχος.

7) Σεργκέι Μπριν 107 δισ. δολάρια

Ο Μπριν αποχώρησε από πρόεδρος της Alphabet, μητρικής της Google, τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά παραμένει μέλος του ΔΣ και μεγαλομέτοχος.

8) Λάρι Ελισον 106 δισ. δολάρια

Ο Έλισον είναι πρόεδρος, επικεφαλής τεχνολογίας και συνιδρυτής του γίγαντα λογισμικού Oracle, όπου ελέγχει μερίδιο περίπου 35%.

9) Στιβ Μπάλμερ 91,4 δισ. δολάρια

Πρώην CEO της Microsoft, ο οποίος βρισκόταν στο «τιμόνι» της από το 2000 έως το 2014. 

10) Μουκές Αμπάνι 90,7 δισ. δολάρια

Διοικεί την αξίας 74 δισ. δολαρίων (έσοδα) Reliance Industries η οποία έχει συμφέροντα σε πετροχημικά, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες και λιανική.

Πηγή: in.gr

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?