Η προβολή και ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος βρέθηκε στον επίκεντρο της 34ης Athens International Jewellery Show, που πραγματοποιήθηκε 25-28 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Με καινοτομίες όπως ο νέος θεσμός του Design Section και με 200 άμεσους εκθέτες από την Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Κύπρο, Γερμανία και Βέλγιο και 112 έμμεσους (ξένοι οίκοι), η Athens International Jewellery Show, που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo, είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση του κλάδου στην Ελλάδα και αναδεικνύει τις νέες τάσεις σε χρυσό, ασήμι και ρολόι.

Το Design Section δημιουργήθηκε με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του ελληνικού σχεδιαστικού κοσμήματος, που έχει διακριθεί επανειλημμένα και στο εξωτερικό για την πρωτοτυπία και την υψηλή κατασκευαστική του ποιότητα.

Στην Athens International Jewellery Show έλαβαν μέρος κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς και αντιπρόσωποι κοσμημάτων και ωρολογίων.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών και των εκθετών στην έκθεση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την είσοδο και παραμονή των επισκεπτών.

Πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ: Μεγάλη η συμμετοχή από Έλληνες εκθέτες – Πέραν των προσδοκιών η προσέλευση επισκεπτών

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών, Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), κ. Πέτρος Καλπακίδης, τόνισε πως η AIJS επιστρέφει δυναμικά και εξήρε τον υψηλό βαθμό συμμετοχής στην Έκθεση των Ελλήνων εκθετών, ενώ έκανε λόγο για προσέλευση επισκεπτών, που αναμένεται να ξεπεράσει τις προσδοκίες.

Πρόεδρος ΔΕΘ-Helexpo: Έκθεση-υπόδειγμα η AIJS

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας χαρακτήρισε την AIJS ως έκθεση-υπόδειγμα, ενώ σημείωσε πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας επανέρχεται σε φάση πλήρους δραστηριότητας μετά την πανδημία.

Άδωνις Γεωργιάδης: Υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία ο κλάδος του κοσμήματος

Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας σηματοδοτείται και από γεγονότα όπως η πορεία της φετινής Athens International Jewellery Show (AIJS), επισήμανε από το βήμα των εγκαινίων της Έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η συμμετοχή στην Έκθεση είναι μεγάλη, όπως και η επισκεψιμότητα σύμφωνα με τα δεδομένα της πρώτης ημέρας λειτουργίας της.

Ο Υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες και υπογράμμισε την υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία του κλάδου του κοσμήματος.

Copyright © 2023 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?