Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve στη μάχη για να τιθασεύσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να κινηθεί πιο επιθετικά τους επόμενους μήνες για να αντιμετωπίσει το ράλι των τιμών.

“Εφόσον καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να κινηθούμε πιο επιθετικά, αυξάνοντας το επιτόκιο κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μια συνάντηση ή συναντήσεις, θα το κάνουμε”, υπογράμμισε ο διοικητής της Fed.

Ο επικεφαλής της Fed εμφανίστηκε ανήσυχος για την εξέλιξη των τιμών, σημειώνοντας εξάλλου ότι η προηγούμενη εκτίμηση πως ο πληθωρισμός θα “πιάσει” τα υψηλά του το α’ τρίμηνο του 2022 έχει πλέον καταρρεύσει.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου πρόσθεσε μόλις 20 cents ή λιγότερο από 0,1% και έκλεισε στα 1.929,50 δολ. ανά ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα με συνολικές απώλειες 2,8%.

Το ασήμι Μαΐου, στο μεταξύ, κέρδισε 23 cents ή 0,9% στα 25,313 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός του ίδιου μήνα έχασε 0,6% στα 4,711 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε σχεδόν 0,9% στα 1.044,70 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,8% στα 2.537,30 δολ. ανά ουγγιά.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?