Ενεργοποιήθηκαν από την Πρωτοχρονιά οι χαμηλότερες χρεώσεις για όσους χρησιμοποιούν ΑΤΜ διαφορετικής τράπεζας από αυτήν που διατηρούν λογαριασμό, με βάση σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες μείωσαν τις χρεώσεις DAF (διατραπεζικές συναλλαγές), δηλαδή τις χρεώσεις για κάθε συναλλαγή ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ με τη χρήση καρτών που έχουν εκδοθεί από άλλες τράπεζες.
Σημειώνεται ότι η χρέωση DAF επιβάλλεται στους Έλληνες καταναλωτές μόνο σε περίπτωση χρήσης ATM άλλης τράπεζας από αυτή που διατηρούν τον λογαριασμό τους. Για συναλλαγές από ATM της τράπεζάς τους η ανάληψη είναι δωρεάν. Στους αλλοδαπούς καταναλωτές υπάρχει χρέωση σε κάθε ανάληψή τους, εφόσον χρησιμοποιούν κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό (π.χ. Ολλανδός κάνει ανάληψη με κάρτα ING από ΑΤΜ ελληνικής τράπεζας).
Οι νέες προμήθειες των διατραπεζικών συναλλαγών
Τράπεζα Πειραιώς: Το κόστος είναι 2 ευρώ από 3 ευρώ
Εθνική Τράπεζα: Το κόστος ανέρχεται στα 1,90 ευρώ από 2,60 ευρώ.
Alpha Bank: Το κόστος είναι 1,80 ευρώ από 2,50 ευρώ
Eurobank: Το κόστος ανέρχεται στο 1,80 ευρώ από 2,50 ευρώ
Attica Bank: Το κόστος θα είναι 1,50 ευρώ από 2 ευρώ
Οι χρεώσεις αυτές θα πρέπει να είναι σταθερές για διάστημα 3 ετών, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα βάζει και ρήτρα επανεξέτασης για 2 επιπλέον έτη. Μάλιστα όσοι υπόχρεοι δεν συμμορφώνονται θα καλούνται να πληρώνουν νέο πρόστιμο, όπως αναφέρει η ίδια απόφαση.
Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?