Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην τετραμερή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς τριών ακόμα χωρών του νότου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη και σε αυτή θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ντράγκι σε δηλώσεις του χθες έκανε λόγο για κοινό μέτωπο των χωρών του νότου.

«Η αυριανή συνάντηση γεννήθηκε αυθόρμητα και είναι σημαντική για να συντονίσουμε τις θέσεις μας ενόψει της νέας Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, με δυο κύριους στόχους: ο ένας είναι να μπορέσει να καθοριστεί ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου, κάτι που θεωρούμε αναγκαίο. Το δεύτερο θέμα είναι ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται, έως τώρα, από την τιμή του φυσικού αερίου, ενώ θεωρούμε ότι το κόστος των δυο πηγών ενέργειας θα έπρεπε να διαχωριστεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι σε σχέση με τη σημερινή συνάντησή του, στην Ρώμη, με τους Κόστα και Σάντσεθ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς νοσεί από κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ζητήσει μέσω του σχεδίου «έξι σημείων» και της σχετικής επιστολής του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέμβαση ώστε να μπει «φρένο» στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου για να αποσυνδεθεί η γεωπολιτική από την ενεργειακή κρίση.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?