Με κέρδη – τα μεγαλύτερα ημερήσια εδώ και περίπου έναν μήνα – ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο χρυσός, με το κίτρινο μέταλλο να επωφελείται από το κύμα απομάκρυνσης από τα επενδυτικά προϊόντα ρίσκου, μία ημέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 25,30 δολ. ή 1,4%, κλείνοντας στα 1.841,20 δολ.  ανά ουγγιά, στη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδό του από τις 12 Απριλίου. Το ασήμι Ιουλίου κέρδισε 1,7%, κλείνοντας στα 21,908 δολ. ανά ουγγιά..

“Μια οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ βρίσκεται πλέον στο μυαλό traders και επενδυτών, που ήδη απασχολούνταν από άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και η κατάσταση γύρω από τον Covid σε μεγάλα αστικά κέντρα της Κίνας, που διαταράσσει το παγκόσμιο εμπόριο”, σημειώνει ο Jim Wyckoff της Kitcom.com. “Μια χαμηλότερη τιμή του δολαρίου και μια πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ σήμερα λειτούργησαν ενισχυτικά προς τα μέταλλα”, συμπληρώνει.

Ο χρυσός είναι γενικά στα ίδια επίπεδα από την αρχή της χρονιάς, ενώ ο S&P 500 έχει απωλέσει περί το 18%.

Αναλυτές της HSBC χαρακτηρίζουν το τρέχον περιβάλλον ως “μεικτό” όσον αφορά τον χρυσό, θεωρώντας τον “neutral”, τη στιγμή που είναι bullish σε σχέση με το δολάριο.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου κέρδισε 2,5% κλείνοντας στα 4,2830 δολ. η λίβρα,  με την πλατίνα Ιουλίου να κερδίζει 3,2% και να κλείνει στα 953,70 δολ, ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έχασε 0,7%, στα 1.978,40 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: capital.gr

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?