Με κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς οι μεγάλες απώλειες στη Wall Street και τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έστρεψαν τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 17,60 δολ. ή 1% και έκλεισε στα 1.865,40 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το ασήμι Ιουλίου σημείωσε άλμα 1,6% και έκλεισε στα 22,06 δολ. ανά ουγγιά.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα επιβράδυνε ξανά τον Μάιο καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τη μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 53,8 μονάδες τον Μάιο από 56,0 μονάδες τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της S&P Global.

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν τον Απρίλιο για τέταρτο διαδοχικό μήνα, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας καθώς οι τιμές έχουν σημειώσει άλμα όπως και τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια.

Ο χαλκός Ιουλίου, στο μεταξύ, έχασε 0,9% και έκλεισε στα 4,31 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου έχασε 0,8% στα 942,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,4% στα 1.986,60 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: capital.gr

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?