Στο μικροσκόπιο του ΣΕΠΕ και του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται περίπου 21.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι που «χτύπησαν» στο σύστημα Εργάνη καθώς δεν έχουν κάνει ή έστω δεν έχουν δηλώσει τον απαιτούμενο αριθμό rapid test βάσει των όσων προβλέπονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι αυτοί εμφανίζονται να μην έχουν κάνει τα test που απαιτούνται κατά το διάστημα 18 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι για το διάστημα αυτό, προβλέπεται για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους η υποχρέωση για ένα rapid test ανά εβδομάδα .

Προσοχή όμως, για εργαζόμενους σε εστίαση, τουριστικές επιχειρήσεις, μεταφορές προσώπων, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές παραγωγές καθώς και σε εργαζόμενους ιδιωτικών δομών δομές εκπαίδευσης (σχολεία, φροντιστήρια, ΚΕΚ, ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών, καλλιτεχνική εκπαίδευση κ.ά.), ισχύει η υποχρέωση για δύο test ανά βδομάδα.

Τέλος, υγειονομικό προσωπικό που έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση εμβολιασμού για τους λόγους υγείας που προβλέπονται από το νόμο, οφείλει επίσης, να διενεργεί δύο rapid test ανά εβδομάδα.

Από την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ισχύει υποχρέωση για 2 rapid test ανά εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της χώρας προκειμένου να προσέλθουν με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραβάτες ελέγχονται πλέον ηλεκτρονικά για να διαπιστωθεί εάν κατά το ελεγχόμενο διάστημα βρίσκονταν για παράδειγμα σε αναστολή εργασίας, τηλεεργασία ή νόμιμη άδεια, καθώς σε τέτοια περίπτωση δεν απαιτείται η διενέργεια test.

Στη συνέχεια θα επιβληθούν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ ανά τεστ που δεν έγινε. Το πρόστιμο θα κοινοποιείται στην διεύθυνση κατοικίας, στην εργασία, με email αλλά και στον εργοδότη. Ο εργαζόμενος μπορεί να κάνει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά ένσταση εντός 5 ημερών. Η ένσταση εξετάζεται εντός 15ημέρου και εφόσον απορριφθεί το πρόστιμο βεβαιώνεται και αποστέλλεται στη ΔΟΥ κατοικίας του παραβάτη.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?