Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η ενεργοποίηση της πλατφόρμας του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2021 ενώ, σύμφωνα, με τον ίδιο, αύριο, Παρασκευή, θα πληρωθούν στους ιδιοκτήτες ακίνητων, οι αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια Απριλίου. Όσοι τις εισπράξουν θα πρέπει να υποβάλουν εκ των υστέρων τις δηλώσεις COVID Απριλίου, έως τις 15/6/2021. Αύριο, επίσης, είναι πιθανό να ανοίξει και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ANT1:

Φορολογικές δηλώσεις: Η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσεις ισως και σημερα ωστόσο οι φορολογούμενοι θα έχουν πάνω απο 3 μήνες προθεσμία στην διάθεση τους καθώς η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet θα παραμείνει ανοικτή έως τις 27 Αυγούστου. Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων θα γίνει σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη καταβάλλεται μέχρι 30 Ιουλίου 2021 και η τελευταία έως και 28 Φεβρουαρίου 2021. Προβλέπεται και παροχή έκπτωσης 3% για τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβληθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021 και ο οφειλόμενος φόρος που προκύπτει από αυτήν καταβληθεί εφάπαξ μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021.

Αποζημιώσεις Απριλίου: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν εισπράξει καθόλου ενοίκια για τον Απρίλιο θα αποζημιωθούν αύριο από το κράτος για το 80% του αρχικού ενοικίου. Οι επιχειρήσεις που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποζημιωθούν στο 60% του ενοικίου που έχουν χάσει ενώ στην περίπτωση που το ενοίκιο έχει υποχρεωτικά «κουρευτεί» κατά 40% οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Σύμφωνα με τι σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ: “Ο δικαιούχος είσπραξης αποζημίωσης για τον μήνα Απρίλιο εκμισθωτής/υπεκμισθωτής, ανεξαρτήτως του εάν έλαβε την προκαταβολή υποχρεούται να υποβάλλει δήλωση περί μεταβολής του μισθώματος («Δήλωση Covid») μέχρι τις 15.06.2021. Για τις περιπτώσεις που προκαταβληθεί αποζημίωση αλλά δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» εντός της προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η «Δήλωση Covid» μηνός Απριλίου σε σχέση με το μήνα Μάρτιο 2021, το ποσό καθίσταται απαιτητό και ξεκινάει η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος”.

Επιδότηση Παγίων δαπανών: Αύριο ή το αργότερο την Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης Παγίων δαπανών που θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου. οι επιχειρήσεις, αφού κάνουν τη φορολογική τους δήλωση, θα λαμβάνουν σε συνάρτηση με τις ζημιές που υπέστησαν και τις ενισχύσεις που έλαβαν ένα πιστωτικό στο Taxisnet και ένα ακόμα στον ΕΦΚΑ. Με αυτά θα πληρώνουν, μέσω συμψηφισμού, φόρους και εισφορές έως το τέλος του έτους.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?