Την ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων, στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η χώρα καλείται να ισορροπήσει σε τρεις προτεραιότητες: τις μειώσεις των φόρων, παροδικές ή μόνιμες, τη στήριξη της οικονομίας και κοινωνίας, επιχειρήσεων και εργαζόμενων εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και την ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων. «Έχουν γίνει συζητήσεις και στα τρία πεδία και υπάρχει δυνατότητα συστηματικής ενίσχυσης και των τριών πυλώνων» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι το πότε θα γίνει η εκροή των πόρων εξαρτάται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. «Ως υπουργείο Οικονομικών μπορούμε να ενισχύσουμε και τους τρεις αυτούς πυλώνες μέσα στο 2020» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα πρέπει να αναμένουμε ένα ρεαλιστικό πακέτο αποτύπωσης της πραγματικότητας, το οποίο θα ενισχύει ουσιαστικά την κοινωνία για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση. «Μιλάμε για επανάληψη, επέκταση, εμπλουτισμό και διεύρυνση των μέτρων», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας κάνοντας ειδική αναφορά στην επέκταση του προγράμματος αναστολής εργασίας για έναν ακόμα μήνα και του προγράμματος Συνεργασία μέχρι το τέλος του έτους. Προανήγγειλε, επίσης, νέο πρόγραμμα για εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό και ειδικές προβλέψεις για επαγγέλματα όπως καλλιτέχνες και ξεναγοί. Παράλληλα, τόνισε ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για τη νέα επιστρεπτέα προκαταβολή.

Εντός της εβδομάδας ανακοινώσεις για τα αναδρομικά

Σχολιάζοντας το μέγεθος της ύφεσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για τη χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει χαμηλότερη ύφεση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Είχαμε προβλέψει τη μεγάλη ύφεση αλλά και την περιορίσαμε με τις πολιτικές μας ενίσχυσης της κοινωνίας. Η Ελλάδα είχε μικρότερη ύφεση όμως από το μέσο ευρωπαϊκό όρο και τις χώρες του Νότου».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση σεβόμενη τις αποφάσεις θα δώσει το επόμενο διάστημα 1,4 δισ ευρώ.

 

 

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Copyright © 2021 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?