Για τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων πενήντα ετών και ένα δύσκολο φθινόπωρο λόγω της υγειονομικής κρίσης, έκανε λόγο ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η χώρα έχει τεράστια απώλεια εσόδων από τον Τουρισμό και μεγάλα έξοδα για την κάλυψη των αναγκών και των διαθέσιμων του Δημοσίου εξηγώντας ότι για αυτό το λόγο επιμένει σε εξατομικευμένα μέτρα, όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Εξειδικεύοντας για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι το μέτρο ξεκίνησε δειλά λόγω της επιφύλαξης από τους λογιστές αλλά, όπως είπε φάνηκε ότι δίνονται όσα χρήματα πρέπει σε κάθε επιχείρηση. «Τώρα, θα διευρυνθεί η τρίτη φάση, ώστε και να είναι μεγαλύτερο το ποσό και να υπαχθούν πολλοί περισσότεροι στο μέτρο, αλλά και θα αλλάξουν και κάποιες παράμετροι, ώστε να αξιοποιήσουν το μέτρο και άλλοι», τόνισε και συμπλήρωσε ότι στο επόμενο εγγυοδοτικό πρόγραμμα πρέπει να υπάρξει περισσότερη στήριξη στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, αυτό είναι το δικό μου αίτημα προς τις τράπεζες», σημείωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών.
Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξει μόνιμη μείωση ΦΠΑ

Ο κ. Σκυλακάκης έκανε αναφορά στην ανάγκη εξατομικευμένης ρύθμισης οφειλών. «Θα πρέπει να υπάρξει εξατομικευμένη ρύθμιση οφειλών. Οι ισχύουσες ρυθμίσεις και οι αναστολές καταβολής οφειλόμενων θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Από το νέο έτος, θα υπάρχουν δύο εργαλεία: ένα μονοετές και ένα διετές για την εξόφληση των οφειλών που έχουν σωρευτεί από την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού», τόνισε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται να υπάρξουν ειδικές παράμετροι για τις εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί βαριά από την κρίση, καθώς δεν θα έχουν εισοδήματα μέχρι τουλάχιστον τον Απρίλιο του 2021.

Αναφορικά με τον ΦΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι δεν συζητιέται μόνιμη μείωση, λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τόσο την Ελλάδα όσο και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Τέλος, προανήγγειλε και νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη των άνεργων, τόσο σε ότι αφορά την εύρεση εργασίας, την κατάρτιση τους και την παράταση στις προθεσμίες για την εξόφληση οφειλών τους.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?