Για την ακρίβεια και τις επιδοτήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων μίλησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Τα έσοδα του 2021 πήγαν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε και οι δύο πρώτοι μήνες του τρέχοντος έτους έκλεισαν με υπέρβαση εσόδων κατά 600 εκατ. ευρώ», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι για να αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και σε διεθνές επίπεδο.

«Όταν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές των καυσίμων και η χώρα δεν παράγει φυσικό αέριο και πετρέλαιο, τότε η χώρα γίνεται φτωχότερη», είπε και εξήγησε πως αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κόβεται ο ρυθμός της ανάπτυξης.

Σκυλακάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τα πράγματα με παραμορφωτικούς φακούς

Σχετικά με την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση είπε: «Η χώρα δεν έχει επενδυτική βαθμίδα, έχουμε έλλειμμα. Επομένως αυτά που δίνουμε είναι δανεικά. Όταν δίνεις δανεικά, δεν κάνεις σπατάλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τα πράγματα με παραμορφωτικούς φακούς».

Τόνισε, δε, ότι σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας «πρέπει να είσαι συνετός και προσεκτικός».

Σκυλακάκης: Στήριξη για το ρεύμα για όλη τη διάρκεια της κρίσης

Για την εργαλειοθήκη των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ανέφερε ότι θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία για πιο στοχευμένα μέτρα.

Εξήγησε, επίσης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός πριν εξελιχθεί ο πόλεμος.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι στο ηλεκτρικό ρεύμα η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθά για όλη τη διάρκεια της κρίσης. «Σε όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα».

Μιλώντας για το διευρυμένο εισοδηματικό κριτήριο στην επιδότηση της βενζίνης, τόνισε ότι επελέγησαν υψηλότερα κριτήρια ώστε να λάβουν την επιδότηση όσοι πραγματικά τη δικαιούνται, καθώς το υπουργείο αναγνωρίζει ότι υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε διάφορους τομείς, οι οποίοι παρουσιάζουν πολύ χαμηλότερα έσοδα από τα πραγματικά.

Για το diesel είπε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα δοθεί επιδότηση για τον Απρίλιο. Ανοιχτό άφησε, επίσης, το ενδεχόμενο επιδότησης και στα ΚΤΕΛ.

Τέλος, σημείωσε ότι η εικόνα που έχει από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Μαρτίου είναι θετική. «Αν έχουμε καλό σενάριο θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες».

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?