Υποχώρησε η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα σε χαμηλό τριών και πλέον εβδομάδων, αφού το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου, η οποία επισκίασε το sell-off της αμερικανικής αγοράς.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου διολίσθησε κατά 43,70 δολάρια ή 2,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.831,80 δολάρια ανά ουγγιά. Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο του πολύτιμου μετάλλου από τις 18 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για το ασήμι ακολούθησε αντίστοιχους ρυθμούς υποχωρώντας κατά 68 σεντς ή 3,1% στα 21,255 δολάρια ανά ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα.

«Η άνοδος των επιτοκίων και η εκτίναξη της απόδοσης ομολόγων είναι σοβαρό αντίβαρο για τον χρυσό βραχυπρόθεσμα, επειδή το πολύτιμο μέταλλο δεν αποδίδει εισόδημα», δήλωσε στο MarketWatch ο Adrian Ash, της BullionVault.

«Σε μια σαρωτική πτώση όπως αυτή που συμβαίνει τώρα, όμως, είναι δύσκολο να μην εμπλακεί σε ένα βραχυπρόθεσμο selloff και ο χρυσός», είπε ο ίδιος. «Το ερώτημα είναι πότε θα επιβεβαιωθεί η ελκυστικότητα του χρυσού ως αντισταθμιστής κρίσεων, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές προσπαθούν να εξασφαλιστούν έναντι του στασιμοπληθωρισμού και των εν εξελίξει δυσμενών γεωπολιτικών εντάσεων».

Στο μεταξύ το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,7% τη Δευτέρα, πλησιάζοντας το υψηλότερο του επίπεδο κατά την τελευταία 20ετία.

«Είναι πιθανό ότι η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων -και όχι δύο- μες στο καλοκαίρι, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι η Fed θα αποφασίσει αυτή την Τετάρτη να εκπλήξει με μια αύξηση 75 μ.β., αντί των αναμενόμενων 50 μ.β.», δήλωσε ο Ricardo Evangelista, αναλυτής της ActivTrades».

Ως προς τα υπολοιπα μέταλλα ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,9% στα 4,212 δολάρια ανά λίβρα, ενώ η πλατίνα Ιουλίου έχασε 4% στα 932,30 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου διολίσθησε κατά 6,7% στα 1.778,40 δολάρια ανά ουγγιά.

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Copyright © 2022 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?