Σε υψηλό άνω της εβδομάδας έκλεισε ο χρυσός την Τετάρτη, προσπαθώντας να ανακάμψει από τις απώλειες της Τρίτης, κρατώντας το ψυχολογικό όριο των 1.700 δολαρίων.

Οι ανησυχίες για την επιβραδυνόμενη παγκόσμια ανάπτυξη οδήγησαν τα πολύτιμα μέταλλα σε κάποια στήριξη, ωστόσο η ισχύς του δολαρίου των ΗΠΑ περιόρισε τα κέρδη.

Το ασήμι Δεκεμβρίου κέρδισε 33,7 σεντς ή 1,9%, στα 18,245 δολ. ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο Δεκεμβρίου κέρδισε 29,80 δολ. ή 1,5%, στα 2.003 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Οκτωβρίου κέρδισε 14,60 δολ. ή 1,8%, στα 848,50 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Δεκεμβρίου έχασε 1,2 σεντς ή 0,4%, στα 3,45 δολ. η λίβρα.

Ο Rupert Rowling, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money, ανέφερε ότι οι προσδοκίες για μειωμένη ανάπτυξη στην Κίνα βοηθούν χρυσό και ασήμι να διατηρούν κάποια σημαντικά επίπεδα.

“Είναι δύσκολο να δει κανείς πώς ο χρυσός θα σημειώσει σοβαρά κέρδη εν μέσω ενός τόσο hawkish περιβάλλοντος στη νομισματική πολιτική, ωστόσο υπάρχει μια υποστήριξη στο μέταλλο που του επιτρέπει να παραμένει τουλάχιστον κοντά στα 1,700, δολ.”, ανέφερε.

“Εάν η πρόσφατη δυναμική των αυξανόμενων επιτοκίων, του ισχυρότατου δολαρίου και των προσδοκιών για μείωση του πληθωρισμού συνεχιστούν, είναι ζήτημα χρόνου ο χρυσός να σπάσει προς τα κάτω το φράγμα των 1.680 και να βρεθεί σε νέα χαμηλά για το έτος”, αναφέρουν από την πλευρά τους αναλυτές της Sevens Report Research, σε σημείωμά τους.

Πηγή: capital.gr

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?