Πρόστιμα συνολικού ύψους 18.800 ευρώ επιβλήθηκαν από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κατά τους ελέγχους της προηγούμενης εβδομάδας για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας και την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα, γνωστοποιήθηκαν τα εξής:

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 21.09.2020 έως και 27.09.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 254 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο και 66 που αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, ‘Αρτα, Πρέβεζα, Κόνιτσα και Ιωάννινα.

3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.800 ευρώ που αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαιθρίου εμπορίου (ν.4497/2017) και 148.750 Euro, για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα.

4. Κατασχέθηκαν 215 κιλά οπωροκηπευτικών, ακατάλληλων προς βρώση, τα οποία στερούταν όλων των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης και 40 τεμάχια παράνομου εμπορίου (κυρίως απομιμητικά).

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Copyright © 2022 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?