Ως μέτρα που «δίνουν τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να διαχειριστούν καλύτερα το δύσκολο περιβάλλον» αποτιμά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στάθηκε στο πλέον κρίσιμο σημείο για εκείνον, που είναι η επικαιροποίηση των μέτρων.

«Το πλέον κρίσιμο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων, δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, όπως και έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Διότι τα δύσκολα στις τιμές είναι μπροστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα μέτρα, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, δίνουν τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να διαχειριστούν καλύτερα το δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται με βάση τις διεθνείς εξελίξεις.

Για τους εξής λόγους: 

Πρώτον, απορροφούν – στον βαθμό, που αυτό είναι εφικτό δημοσιονομικά – μέρος του κόστους από την επιβάρυνση, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων τιμών.

Δεύτερον, επαναφέρουν σταδιακά τη φορολογική ισορροπία, μέσω της κατάργησης άδικων και καθαρά εισπρακτικών μέτρων, αλλά και της μείωσης συντελεστών.

Τρίτον, ενισχύουν την ήδη δυνατή αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας, μέσω κινήτρων για προσλήψεις και χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων.

Διότι η ανάπτυξη – η εκτίμηση για την οποία αναβαθμίστηκε σήμερα στο 5,3% για το σύνολο της χρονιάς – είναι απολύτως απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίζει πόρους για την καλύτερη δυνατή απορρόφηση των οικονομικών κραδασμών.

Το πλέον κρίσιμο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων, δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, όπως και έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Διότι τα δύσκολα στις τιμές είναι μπροστά μας».

Copyright © 2022 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?