Την επίσπευση για την επανεξέταση των σχετικών κονδυλίων με εκθέσεις ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) με επιστολή της προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του EnterpriseGreece, Γεώργιο Φιλιόπουλο.

Αφορμή για την αποστολή της επιστολής, η οποία κοινοποιήθηκε και στον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δημητριάδη, αποτέλεσε η επικείμενη διεθνής έκθεση κοσμήματος και πολυτίμων λίθων JCKLuxury, που φέτος θα λάβει χώρα από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στο Λάς Βέγκας, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια εμπορική εκδήλωση της Αμερικής και το επίκεντρο της βιομηχανίας κοσμημάτων τις ημέρες που διαρκεί.

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας του ελληνικού κοσμήματος, που αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους πρεσβευτές της χώρας μας, επιχειρήσεις του χώρου τόσο το 2018, όσο και το 2019 συμμετείχαν με επιτυχία στην JCKLuxury, υπό την ομπρέλα του Οργανισμού Enterprise Greece.

Σημειώνεται πως στις δυο προαναφερθείσες διοργανώσεις, Έλληνες δημιουργοί συμμετείχαν στον τομέα Luxury, στον οποίο η συμμετοχή γίνεται κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου και επιλογή των διοργανωτών. Οι πετυχημένες συμμετοχές (10 επιχειρήσεων το 2018 και 12 το 2019) αποτέλεσαν μια σημαντική προσπάθεια μετά από μια δεκαετή και πλέον απουσία του ελληνικού στοιχείου από τη διοργάνωση, που αποτελεί θεσμό για την τέχνη του κοσμήματος και το εμπόριο.

«Ωστόσο η σημαντική αυτή προσπάθεια, δυστυχώς, τίθεται υπό αμφισβήτηση, για τη συνέχιση της, καθώς έχοντας απομείνει ελάχιστες ημέρες για την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η όλη διαδικασία από την πλευρά του Enterprise Greece έχει παγώσει, καθώς επανεξετάζονται όλα τα σχετικά με εκθέσεις κονδύλια» αναφέρεται στην επιστολή της ΠΟΒΑΚΩ.

«Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την επίσπευση των ενεργειών για την επανεξέταση των κονδυλίων, τουλάχιστον όσον αφορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σε διαφορετική περίπτωση, τίθεται σε κίνδυνο η όλη προσπάθεια που κατεβλήθη τα δυο προηγούμενα χρόνια, σε πείσμα μάλιστα της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην έκθεση είναι έντονο, την ώρα μάλιστα που η λίστα αναμονής είναι μεγάλη» καταλήγει η επιστολή.

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Copyright © 2022 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?