Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του τοπικού Επιμελητηρίου.

Η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης είχε οργανωθεί στο Ηράκλειο, ακολουθώντας απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΒΑΚΩ να αποκεντρώσει τις εργασίες της, σε μια προσπάθεια τόνωσης των σχέσεων με τους τοπικούς Συλλόγους μέλη της, αλλά και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες λόγω των διαρκών ανατιμήσεων, της οικονομικής δυσπραγίας και της ανάγκης για τόνωση των τοπικών αγορών. Δρώντας σε πνεύμα ομοψυχίας και αποδοχής, οι εργασίες της φετινής Γενικής Συνέλευσης ήρθαν εις πέρας σε κλίμα ευχάριστο και αισιόδοξο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος και Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Μανώλης Φραγκάκης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, κύριος Χαράλαμπος Λεκάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος, κύριος Πέτρος Καλπακίδης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εξωστρέφεια της ΠΟΒΑΚΩ και τη δραστηριοποίησή της, τόσο δίνοντας το παρόν στην κλαδική εκθεσιακή δραστηριότητα του τόπου, αλλά και στις προσπάθειες προβολής και προώθησης του ελληνικού κοσμήματος τόσο στην εγχώρια όσο και στις αγορές του εξωτερικού, μέσα από συμμετοχή της ΠΟΒΑΚΩ σε εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος. Στις τοποθετήσεις αντιπροσώπων, επισημάνθηκε η ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης στο χώρο καθώς και η διευκόλυνση των επιχειρήσεων περί αξιοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Καλαμάτας, κύριος Κουβελάκης, εξέφρασε το όραμα να γίνει η ΠΟΒΑΚΩ brand name, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ισχυρή υπογραφή στο ελληνικό κόσμημα. Μέσα στις μελλοντικές προθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την παρουσίαση του πλάνου δράσης του για την προσεχή χρονιά, δεν έλειψε η αναφορά στον αντιαναπτυξιακό φόρο πολυτελείας. Επίσης, αναπτύχθηκε προβληματισμός από την πρόεδρο του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Ωρολογοπωλών Ρόδου, κυρία Αργυρού, περί των πωλήσεων
τεχνουργημάτων από πωλητήρια μουσείων αναφορικά με τον υγιή ανταγωνισμό.

Η Συνέλευση έκλεισε με επιτυχία, θετικά σχόλια και χαμόγελα από την πλευρά όλων των συμμετεχόντων, με ανταλλαγή αισιόδοξων μηνυμάτων και πνεύμα ομόνοιας και ομοψυχίας.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?