Τις εκφράσεις της ευτυχίας μέσα από τη δημιουργία επιχειρεί να ιχνηλατήσει ο 31ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος.

Ο διαγωνισμός, που αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό για τον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας, και προκηρύσσεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ –HELEXPO, φέρει τον τίτλο «Eκφράσεις Ευτυχίας στο Κόσμημα». Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος.

Στον διαγωνισμό έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν:

-Μαθητές σχολών αργυροχρυσοχοΐας ή και ομάδες μαθητών, έως διμελείς
-Σπουδαστές σχολών σχεδιασμού ή και ομάδες σχεδιαστών, έως διμελείς
-Επαγγελματίες σχεδιαστές κατασκευαστές, σχεδιαστικές ομάδες ή εταιρίες κ.λπ., που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο και μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένα ή σαν μέλη ομάδας.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται πως τα σχέδια θα πρέπει να είναι πρωτότυπα (όχι αντιγραφές) και να υποβάλλονται για πρώτη φορά σε διαγωνισμό. Το κάθε σχέδιο θα συνοδεύεται από ένα κείμενο, με ανώτατο όριο τις 150 λέξεις. Στο κείμενο θα πρέπει να περιγράφεται το σκεπτικό του σχεδιαστή, οι πηγές έμπνευσης και έρευνας.

Επιπρόσθετα τα σχέδια θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα παραγωγής από πολύτιμα μέταλλα. Η κατασκευή του σχεδίου πρέπει να περιγράφεται επαρκώς (τρόπος κατασκευής για όλα τα πιθανά μέρη αυτού, πιθανές συνδέσεις κ.λπ.).

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεως συμμετοχής ορίζεται η Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 15:00, ενώ ημέρα αξιολόγησης η Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Σημειώνεται πως στην οργανωτική επιτροπή μετέχουν οι:

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ)
– Συντεχνία Χρυσοχόων – Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ)
– Σύλλογος Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ)
– Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθηνών (ΣΑΑ)
– ΔΕΘ-HELEXPO

«Όταν η τέχνη συναντά τις πρώτες ύλες, το αποτέλεσμα δεν είναι απλώς ένα διακοσμητικό στοιχείο, δίνει τη δυνατότητα έκφρασης αλλά και χαράς τόσο στον δημιουργό, όσο και στον κάτοχο του κοσμήματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την προκήρυξη του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα της ΔΕΘ και στις ανακοινώσεις της ΠΟΒΑΚΩ.

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Copyright © 2022 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?