Τα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν περαιτέρω κέρδη σήμερα, καθώς από τη μία κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και από την άλλη αυξάνονται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός έφτασε τα 1.841 δολάρια ανά ουγγιά, αυξάνοντας τα κέρδη από τις αρχές Δεκεμβρίου σε περισσότερο από 3%.

Τα ETF χρυσού την περασμένη Παρασκευή αγόρασαν σχεδόν 925.000 ουγγιές μετάλλου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2020, μεταδίδει αναλυτικά το naftemporiki.gr.

«Η αγορά χρυσού επωφελείται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό», δήλωσαν αναλυτές της ANZ, επικαλούμενοι στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, που έφτασε σε υψηλό 40 ετών.

Το παλλάδιο, που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των τοξικών εκπομπών από τα καυσαέρια βενζίνης και υβριδικών αυτοκινήτων, αυξήθηκε στα 2.115 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας αύξηση 12% από την αρχή του έτους.

Ωστόσο, το παλλάδιο είναι το μέταλλο που κινδυνεύει περισσότερο εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να δεχθεί κυρώσεις και περιορισμούς στις εξαγωγές. Η Ρωσία αναμένεται να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο της προσφοράς- μετά από διύλιση – φέτος, σύμφωνα με την BMO Capital Markets.

«Περιμέναμε ήδη ανοδική τάση των τιμών της πλατίνας το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τη μείωση της έλλειψης ημιαγωγών να συμπίπτει με την ανάκαμψη της παραγωγής αυτοκινήτων», δήλωσε ο Colin Hamilton, αναλυτής της BMO Capital Markets.

 

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?