Σε μία χρονιά διαφορετική, λόγω της πορείας του κορωνοϊού, που έχει παγώσει κάθε εκθεσιακή δραστηριότητα, πραγματοποιήθηκε ο 31ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, με θέμα «Εκφράσεις Ευτυχίας στο Κόσμημα». Ο διαγωνισμός αποτελεί έναν ετήσιο θεσμό για τον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας, που πραγματοποιείται παράλληλα με την κλαδική έκθεση Kosmima, η οποία φέτος λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε. Ωστόσο ο διαγωνισμός που αποτελεί το εφαλτήριο για την καλλιτεχνική δημιουργία σπουδαστών αργυροχρυσοχοΐας, αλλά και επαγγελματιών δεν θα μπορούσε να σιωπήσει.

«To θέμα του φετινού διαγωνισμού επιλέχθηκε λόγω της αρνητικής ατμόσφαιρας που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας. Θέλαμε να δώσουμε μία νότα αισιοδοξίας. Η διαδικασία του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε σε δύσκολες συνθήκες λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε, ωστόσο το σημαντικό είναι πως η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, ενώ τα έργα ήταν πολύ ενδιαφέροντα και αποδόθηκαν με μία ιδιαίτερη ματιά αποτυπώνοντας το θέμα του διαγωνισμού. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν» ανέφερε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοπωλών, Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου.

 

Οι συμμετοχές των σπουδαστών ήταν 16, ενώ τα έργα που υποβλήθηκαν 20. Επιπλέον συμμετείχε και μία επαγγελματίας με ένα έργο. Η επιτροπή αξιολόγησης συνεδρίασε και εξέδωσε τα παρακάτω αποτελέσματα:
Κατάταξη
Κωδικός Έργου
Τίτλος Έργου
Ονοματεπώνυμο
Διαγωνιζομένου
Σχολή
Κατηγορία Α
Υποκατηγορία Α1: Για τους σπουδαστές του κλάδου αργυροχρυσοχοΐας
Υποκατηγορία Α2: Για τους σπουδαστές σχολών σχεδιασμού
Α’ Βραβείο
1000
Σκουλαρίκια, «κρόνος το λουλούδι της ευτυχίας»
Χρυσούλα Σπυροπούλου
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης
Β’ Βραβείο
2031
Σκουλαρίκια
Αργυρώ Κατσιφαράκη
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης
Γ’ Βραβείο
1060
Μενταγιον/καρφίτσα «carving stone heart”
Σωτήρης Χατζηνικολάου
ΔΙΕΚ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ
Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας
Τιμητική Διάκριση
1031
Βραχιόλι «Ο χορός της ευτυχίας»
Ελευθερία Κατσούλη
Ε.Ε.Σ GALILEO
Τιμητική Διάκριση
1020
Σκουλαρίκια «Εκφράσεις ευτυχίας»
Χρυσάνθη Καμενίδου
Κ.Ε.Δ.Κ.Α.
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμαριάς
Τιμητική Διάκριση
2020
Δαχτυλίδι, «Ευτυχία είναι η ομορφιά του τόπου μου»
Άννα Γιαννικοπούλου
Ε.Ε.Σ GALILEO
Κατηγορία Β
Επαγγελματίες κλάδου αργυροχρυσοχοΐας
Τιμητική Διάκριση
8000
Καρφίτσα «Τι είναι ευτυχία»
Elena Eryshova
Αξίζει να σημειωθεί πως η τελετή απονομής των βραβείων και τιμητικών διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, στις 12.00, στην αίθουσα της ΔΕΘ-HELEXPO «Αιμίλιος Ριάδης».
Είναι αυτονόητο ότι οι εκδηλώσεις τελετής των βραβείων θα πραγματοποιηθούν με την προϋπόθεση τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω πανδημίας.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του διαγωνισμού όλα τα βραβευμένα σχέδια θα πρέπει παράλληλα, να κατασκευαστούν και να παρουσιαστούν.
Τα έργα όλων των συμμετεχόντων θα εκτεθούν στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» την Κυριακή 18 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως τις 18:00 και τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου από τις 15:00 έως τις 18:00.
0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Copyright © 2022 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?