Οι αργυροχρυσοχόοι τίμησαν τους προστάτες τους, Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Τους προστάτες της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη τίμησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ και του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, Πέτρος Καλπακίδης, εξέφρασε την ευχή «οι προστάτες της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, να δίνουν υγεία, δύναμη, επαγγελματική συνέπεια και δημιουργικότητα, υπομονή και επιμονή στους ανθρώπους τους κλάδου».

Μετά τη θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Γ’ Σώμα Στρατού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμονος Επισκόπου του Οικουμενικού Θρόνου, τελέστηκε αρτοκλασία, παρουσία εκπροσώπων-μελών του κλάδου, των δύο τοπικών συλλόγων, της Συντεχνίας Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ) και του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ), καθώς και εκπρόσωπων της στρατιωτικής ηγεσίας.

Η γιορτή έχει τις ρίζες της στο βυζαντινό Κωνσταντινάτο, το νόμισμα-φυλακτό, που αναπαράχθηκε όσο κανένα άλλο από τους τεχνίτες αργυροχρυσοχόους και συντροφεύει ως δώρο σημαντικές στιγμές στη ζωή του ανθρώπου, όπως η γέννηση και η βάφτιση.

 

 

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?