Ήπιες διακυμάνσεις αλλά θετικά πρόσημα είχαν οι σημερινές συναλλαγές για το χρυσό και γενικότερα τα πολύτιμα μέταλλα, με τους επενδυτές να αξιολογούν το πλήθος μακροοικονομικών στοιχείων που είχε η ημέρα εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,3% ή 5,7 δολαρίων κλείνοντας στα 1.745,6 δολ. η ουγγιά.

Πιο έντονα ανοδικές ήταν οι τάσεις στο ασήμι που ενισχύθηκε κατά 1,5% κλείνοντας στα 21,37 δολ. η ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το παλλάδιο σημείωσε κέρδη 1,% στα 1.875 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε οριακά κατά 0,1% στα 996,8 δολ. ενώ ο χαλκός παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στα 3,62 δολ. η λίβρα.

Όπως υποδηλώνουν και οι διακυμάνσεις των τιμών, οι κινήσεις των επενδυτών ήταν επιφυλακτικές καθώς τα πρακτικά της Fed θα μπορούσαν να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Ο χρυσός άλλωστε είχε παρουσιάσει μια αξιόλογη ανάκαμψη τις τελευταίες εβδομάδες και κάποια ένδειξη από τους αξιωματούχους της ομοσπονδιακής τράπεζας θα μπορούσε είτε να δώσει περαιτέρω άνοδο είτε να “τραβήξει το χαλί από το έδαφος”, όπως σημείωναν αναλυτές.

Και τελικά επικράτησε μάλλον το πρώτο σενάριο, καθώς με την Fed να “δείχνει” – όταν είχε ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του χρυσού –  προς μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα, οι τιμές διεύρυναν τα κέρδη τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού βρέθηκε να ενισχύεται κατά 0,6% στα 1,750,4 δολ. η ουγγιά, όπως και το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου που ενισχυόταν κατά 0,7% στα 1.751,3 δολ. η ουγγιά αφότου έγιναν γνωστά τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Πηγή: capital.gr

 

Copyright © 2023 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?