«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι αντιληπτό από όλους ότι πρόκειται για εισαγόμενο οικονομικό πρόβλημα.

«Παγκόσμιο πρόβλημα και η ακρίβεια, παγκόσμιο φαινόμενο. Θα υποστούμε στην Ελλάδα συνέπειες. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να στηρίξω νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όταν μιλάμε για τέτοιου είδους αναταραχές, δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε μόνοι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πρωτίστως προσανατολίζεται στην επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην οικονομία και στα θέματα της ενέργειας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη συνέχιση των πολιτικών στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος με όλους τους τρόπους.

«Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί από τον επόμενο μήνα. Θα υπάρχει μία ακόμα σίγουρα έκτακτη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μεγάλη δημοσιονομική επίπτωση που έχει η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και στο μικρό όφελος στην τελική τιμή της βενζίνης. Σημείωσε, όμως, πως προτιμά να χρησιμοποιήσει τον χώρο αυτόν γι’ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, από το να έχουν όλοι μικρό όφελος.

Επιπλέον, ανέδειξε την ανάγκη για μια ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας, παραδεχόμενος ότι δεν ξέρει τι μορφή μπορεί να πάρει, αλλά πως σίγουρα η κρίση αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο
Για τον πρωθυπουργό, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι μονόδρομος.

«Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα. Δίνουμε δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συνδέσουν φωτοβολταϊκά. Το φυσικό αέριο ήταν πάντα μεταβατικό καύσιμο. Θα χρειαστούμε φυσικό αέριο. Θα μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό. Με LNG. Αυτή είναι η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε και να κάνουμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε, επίσης, και σε συζήτηση που είχε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο για την εγκατάσταση καλωδίου ηλεκτρικής σύνδεσης. «Αύριο θα γίνουμε η πύλη εισόδου στην Ευρώπη για το υδρογόνο», πρόσθεσε.

Σχετικά με την ενέργεια, ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε πως ο λιγνίτης εξακολουθεί να είναι πανάκριβος, γι’ αυτό και δεν είναι η λύση στο πρόβλημά μας.

«Η απολιγνιτοποίηση ήταν σε έναν βαθμό δρομολογημένη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αν δεν είχαμε καθόλου φυσικό αέριο από τη Ρωσία, θα χρησιμοποιούσαμε τον λιγνίτη εφεδρικά. Όμως αυτή τη στιγμή ο λιγνίτης δεν είναι λύση στο πρόβλημα και πάντως δεν είναι λύση στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?