Με μικρές απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Τετάρτη πριν την ανακοίνωση των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,80 δολάρια ή 0,1% στα 1.868,80 δολάρια ανά ουγγιά. Ωστόσο, μετά τη δεύτερη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων της που ανακοίνωσε η Federal Reserve, και μάλιστα κατά 50 μονάδες βάσης -για πρώτη φορά από το 2000- η τιμή του χρυσού ενισχυόταν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά 0,2% στα1.873 δολάρια.

Σημειώνεται ότι η Fed άφησε κατά μέρος τη συνήθη τακτική των αυξήσεων κατά 0,25%, μετην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) να αποφασίζει ομόφωνα την αύξηση των επιτοκίων της στο εύρος του 0,75%-1,00%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις ανάλογου ύψους.

Παράλληλα, η FOMC ανακοίνωσε και την ποσοτική σύσφιξη του ισολογισμού της, που εν μέσω της πανδημίας ανήλθε στο ύψος των περίπου 9 τρισ. δολαρίων, από την 1η Ιουνίου, επιταχύνοντας τις κινήσεις της για τη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων.

“Η σημερινή αύξηση της Fed κατά 50 μονάδες βάσης είναι πλήρως τιμολογημένη, οπότε θα χρειαζόταν μια απόφαση πέραν του αναμενόμενου για να δούμε αξιοσημείωτες κινήσεις στην αγορά σήμερα”, τόνισε ο Rupert Rowling, αναλυτής της Kinesis Money, σε σημείωμά του. “Προς το παρόν, ο χρυσός αναζητά το επόμενο επίπεδο στήριξης για να αποτρέψει μεγαλύτερη πτώση και δεν ελπίζει πως θα ανακτήσει βραχυπρόθεσμα το όριο των 1.900 δολαρίων”.

“Το δολάριο έχει χάσει έδαφος μετά την απόφαση της Fed και αυτό στηρίζει την τιμή του χρυσού, καθώς ορισμένοι πίστευαν ότι η Fed μπορεί να αυξήσει το επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης”. τόνισε σε σημείωμά του ο Naeem Aslam, αναλυτής της AvaTrade.

Ωςπρος τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έχασε 29 σεντς ή 1,3% στα 22,37 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 0,7% στα 4,31 δολάρια ανά λίβρα και το συμβόλαιο της πλατίνας πρόσθεσε 1,2% στα 970,10 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου έχασε 0,2% στα 2.235 δολάρια ανά ουγγιά.

Πηγή capital.gr

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?