Με πτώση άνω του 3% ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω του τρόμου που προκαλεί διεθνώς η νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα.

Είναι ενδεικτικό ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγραψε νωρίτερα σήμερα στο Twitter ότι η ΕΕ σκοπεύει να σταματήσει τις αεροπορικές αφίξεις από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Αφρικής, ώστε να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της νέας παραλλαγής της Covid-19.

Μάλιστα, πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, η Βρετανία, η Τσεχία, το Ισραήλ, η Ιταλία κ.ά., ανακοίνωσαν ήδη μέτρα για τα ταξίδια από τη νότια Αφρική, ενώ είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και της ταχείας εξάπλωσής της. Είναι ενδεικτικό ότι η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εξαπλώνεται στη νότια Αφρική θεωρείται από τους επιστήμονες το πιο σημαντικό που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής και ως εκ τούτου χρειάζεται να εξακριβωθεί αν καθιστά ή όχι αναποτελεσματικά τα εμβόλια.

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε με βουτιά 3,30%, όπως συμβαίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Ο γερμανικός DAX κατρακυλά 3,65%, ο γαλλικός CAC-40 χάνει 3,40%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 3,44%.

Οι φόβοι για τη νέα μετάλλαξη επηρεάζουν και τα futures της Wall Street, με τα futures του Dow Jones να χάνουν πάνω από 800 μονάδες.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?