Την άποψη ότι οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε:

«Η ρήση του Μαντείου των Δελφών “Μηδέν Αγαν”, που σημαίνει “τίποτα σε υπερβολή”, χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα στην εξεύρεση χρυσής τομής και την αναζήτηση για “Μέτρον ‘Αριστον” στη προστασία της υγείας και της οικονομίας. Βρισκόμαστε ενώπιον ενός πέμπτου απειλητικού κύματος της πανδημίας που αυτές τις Αγιες μέρες προσευχόμαστε να είναι το τελευταίο. Η αναζωπύρωση της πανδημίας, μέσω της μετάλλαξης “Όμικρον” δεν αρκεί μόνο να μας ανησυχεί, αλλά χωρίς δεύτερη σκέψη, να μας προτρέψει να χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο όπλο του εμβολιασμού.

Τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων, είναι περιοριστικά για εστίαση και διασκέδαση, αλλά οφείλουμε να τα τηρήσουμε όλοι για να αποφύγουμε ένα πιθανό σενάριο lockdown, που θα θέσει σε κίνδυνο τις χιλιάδες των επιχειρήσεων, τις θέσεις εργασίας που διατηρούν, αλλά και την οικονομία της χώρας, που παρά τις αντίξοες συνθήκες βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Ας προστατεύσουμε λοιπόν το κοινωνικό σύνολο τηρώντας προσεκτικά τα υγειονομικά μέτρα, ατομικά και συλλογικά.

Οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας δεν είναι για να παραβιάζονται. Όχι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, που η παραβίαση τους θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το πράξαμε με συνέπεια τα τελευταία δύο χρόνια στις επιχειρήσεις μας και οφείλουμε να το πράξουμε ξανά για όσο χρειαστεί και τη νέα χρονιά. Ας ευχηθούμε τουλάχιστον ότι η νέα χρονιά που έρχεται θα είναι η τελευταία, που οι μάσκες θα κρύβουν τα χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας. Καλή Πρωτοχρονιά!».

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?