Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός καθώς το ράλι του δολαρίου διακόπηκε σήμερα και ενώ οι επενδυτές περιμένουν με σχετική ανησυχία τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για την πορεία του πληθωρισμού τον Μάιο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 8,70 δολ. ή 0,5% και έκλεισε στα 1.852,10 δολ. ανά ουγγιά, μετά από δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Η άνοδος του χρυσού ακολούθησε την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου μετά το πρόσφατο ράλι, με τον δείκτη ICE US Dollar να καταγράφει μικρές απώλειες σήμερα. Ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο έδωσε και η υποχώρηση της απόδοσης στο 10ετές των ΗΠΑ κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο του 3% μετά την άνοδο της Δευτέρας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαΐου, στο 3,064%.

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να κερδίζει 9 cents ή 0,4% στα 22,18 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος στα 4,44 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε 1,7% στα 1.012,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο έχασε 1,5% στα 1.965,40 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: capital.gr

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?