Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη, ανακτώντας το μεγαλύτερο μέρος από τις χθεσινές του απώλειες, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες για την αγορά εργασίας τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ τα στοιχεία της ADP για την απασχόληση για να ακολουθήσει την Παρασκευή η κυβερνητική έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας στην οικονομία και την ανεργία. Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί εξάλλου ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει στην επόμενη συνεδρίαση της σε μια μικρότερη αύξηση των επιτοκίων της, κατά 50 μονάδες βάσης, μετά τις τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες που έχει ήδη πραγματοποιήσει.

Πιο ισχυρά κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να προσθέτει 31 cents ή 1,5% στα 21,436 δολ. ανά ουγγιά. Σε ανοδικό έδαφος και ο χαλκός Μαρτίου με κέρδη 2 cents ή 0,7% στα 3,6395 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 9,30 δολ. ή 0,9% στα 1.008,60 δολ. ανά ουγγιά, ενώ  το παλλάδιο Μαρτίου υποχώρησε 12,90 δολ. ή 0,7% στα 1.833,90 δολ. ανά ουγγιά.

Πηγή: capital.gr

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?