Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, περιορίζοντας τα κέρδη του σε εβδομαδιαία βάση, σε ένα 5νθήμερο που το πολύτιμο μέταλλο έπιασε υψηλό 19 μηνών φτάνοντας στα 2,043.30 δολάρια ανά ουγγιά.

“Ο χρυσός υποχώρησε σήμερα, καθώς η διάθεση για ανάληψη ρίσκου επανήλθε μετά την αναφορά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές στις συνομιλίες με την Ουκρανία”, δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής της OANDA. “Οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη, ωστόσο, δεν θα κατευναστουν σύντομα και η πτώση του χρυσού αναμένεται να είναι περιορισμένη”, τόνισε ο ίδιος.

Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο περιόρισε τις απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ και οι διεθνείς εταίροι τους θα προχωρήσουν στην ανάκληση του εμπορικού καθεστώτος του “μάλλον ευνοούμενου κράτους” για τη Ρωσία, το οποίο θα οδηγήσει στην επιβολή υψηλότερων δασμών στα ρωσικά προϊόντα.

“H ενίσχυση του χρυσού λόγω γεωπολιτικού κινδύνου φαίνεται πως εξασθενεί γρήγορα”, ανέφερε σε σημείωμά του ο Stephen Innes Managing Partner της SPI Asset Management. Ωστόσο, ο “άγνωστος Χ αυτή τη φορά είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος από την εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων”, καθώς οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα μπορούσαν να διαταράξουν περαιτέρω την εφοδιαστική αλυσίδα.

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 15,40 δολάρια ή 0,8%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.985 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έχασε10 σεντς ή 0,4%, στα 26,16 δολάρια ανά ουγγιά, ωστόσο στην εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 1,4%.

Το συμβόλαιο Μαΐου για τον χαλκό διολίσθησε κατά 0,6% στα 4,626 δολάρια ανά ουγγιά, διευρύνοντας τις απώλειές του στο 5νθήμερο άνω του 6%. Η πλατίνα παραδόσεως Απριλίου έχασε 0,6% στα 1.088,60 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες περίπου 2,5% στην εβδομάδα.

Τέλος, το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 4,2% στα $2.796,80 ανά ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα έχασε πάνω από  6%.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?