Οι τιμές του χρυσού κέρδισαν περισσότερο από 1% τη Δευτέρα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο μιας εβδομάδας, λόγω της πτώσης της τιμής του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, ενώ το ασήμι επίσης κέρδισε λόγω της ισχυρής ζήτησης ασφάλειας, πλησιάζοντας την καλύτερη μέρα του από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κατέγραψαν κέρδη 1,8% στα 1.702 δολάρια.

Η αγορά χρυσού και αργύρου βιώνει μια μέτρια προσφορά για ασφαλές καταφύγιο και υποστήριξη σε σχέση με το αργό, δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

Ενισχύοντας τη ζήτηση για μέταλλα ως ασφαλή καταφύγια, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων σχεδόν 2,5 ετών τον Σεπτέμβριο.

Η επιβράδυνση του ράλι του ασφαλούς καταφυγίου έδωσε στον χρυσό κάποια ανάπαυλα, με τις τιμές να σημειώνουν μια μίνι ανάκαμψη από τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν και υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020. “Δεν είμαι σίγουρος ότι οι “ταύροι” του χρυσού θα ενθουσιαστούν υπερβολικά με τη σημερινή κίνηση, ειδικά ενόψει της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής (ΗΠΑ) που θα μπορούσε να προκαλέσει άλλη αναταραχή”, δήλωσε σε σημείωμα ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Το παλλάδιο πραγματοποίησε άλμα της τάξης του 2,17% στα 2.204,7842 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα σκαρφάλωσε 4,25% στα 895,506 δολάρια ανά ουγγιά.

Πηγή: capital.gr

Copyright © 2023 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?