Τον εξορθολογισμό των κυρώσεων που συνδέονται με τις καταχωρίσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο των επιχειρήσεων ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας.

Κυρίως όμως οι ποινές που προβλέπονται δεν είναι εύλογες και αναλογικές, αλλά τόσο δυσανάλογα υψηλές που αρκούν από μόνες τους για να προκαλέσουν προβλήματα επιχειρηματικής επιβίωσης. Οι κυρώσεις σε κάθε νομοθέτημα οφείλουν να είναι ισορροπημένες ώστε από τη μια μεριά να αποτρέπουν και από την άλλη να οδηγούν σε συμμόρφωση όταν επιβάλλονται. Υπενθυμίζουμε ότι στην παρούσα συγκυρία και μετά από 10 χρόνια μνημονίων και 3 χρόνια υγειονομικής κρίσης οι τρέχουσες έντονες πληθωριστικές πιέσεις έχουν επιτείνει τα προβλήματα ρευστότητας και υπερχρέωσης για τουλάχιστον του 40% των επιχειρήσεων».

Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι οι σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες που έχουν ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο δεν προβλέπουν συγκεκριμένο ύψος προστίμων, αλλά μια γενική αναφορά περί κυρώσεων, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά τον εξορθολογισμό των σχετικών κυρώσεων και παράλληλα μέχρι να επιτευχθεί αυτό να μην εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις που προβλέπουν τα υφιστάμενα εξοντωτικά πρόστιμα.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?