Ήπια πτώση για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε η τιμή του χρυσού, καθώς οι ενδείξεις ορισμένων σημείων σύγκλισης ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο έχουν ενισχύσει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου των επενδυτών, αναφέρει αναλυτικά το capital.gr.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με μικρή πτώση 0,7% ή 14,4 δολαρίων και υποχώρησε στα 1.939,8 η ουγγιά.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η τιμή του συμβολαίου είχε χάσει 0,4%, αλλά στο σύνολο της εβδομάδας ενισχύθηκε άνω του 1%.

Όπως επισημαίνει η Rhona O’Connell της StoneX, “τις τελευταίες εβδομάδες κυρίαρχο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο ήταν γενικά το δολάριο, αλλά το ενδιαφέρον για τον χρυσό εξακολουθεί να παραμένει σχετικά σταθερό, αν και ίσως κάπως πιο υποτονικό”.

Σύμφωνα με την ίδια, σε γενικότερο επίπεδο, το επενδυτικό κλίμα απέναντι στο χρυσό διατηρείται θετικό με φόντο τους συνεχιζόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους.

Το ασήμι Μαΐου στο μεταξύ, έχασε 42 cents ή 1,6% και έκλεισε στα 25,196 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα κέρδισε 0,6% στα 4,726 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Απριλίου έχασε 1,7% στα 991,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου κατρακύλησε 6,3% και έκλεισε στα 2.242,40 δολ. ανά ουγγιά.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?