Για ανακούφιση των νοικοκυριών και ενίσχυση της αγοραστικής τους δύναμης κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, σχολιάζοντας σε δήλωσή του την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού.
Η δήλωση του κ. Καββαθά:
«Κάθε παρέμβαση ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων-καταναλωτών είναι θετική για την αγορά. Συνεπώς η απόφαση της Κυβέρνησης να επισπεύσει την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου κατά 50 ευρώ από τα 663 στα 713 ευρώ σε 650.000 εργαζόμενους, θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και θα ενισχύσει την αγοραστική τους δύναμη.
Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε μία δύσκολη εποχή για τις επιχειρήσεις, αυτές επωμίζονται ένα επιπλέον κόστος, την ίδια ώρα που η απόφαση αύξησης του κατώτατου μισθού είναι δημοσιονομικά ουδέτερη.
Σε διαφορετική περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος εκτίναξης της αδήλωτης εργασίας ή/ και μετακύλισης του κόστους στον καταναλωτή ως ύστατες πράξεις επιβίωσης των επιχειρήσεων».