Συνέχισε και σήμερα το πτωτικό σερί ο χρυσός, καθώς η έντονη ενίσχυση του δολαρίου αλλά και των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων αποθαρρύνουν τους επενδυτές παρά τους ισχυρούς τριγμούς στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Μαΐου του χρυσού Ιουνίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με σημαντικές απώλειες 1,3% ή περίπου 24 δολαρίων και είδε την τιμή του να υποχωρεί στα 1.856 δολάρια η ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ασήμι δέχθηκε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις με το συμβόλαιο του να υποχωρεί κατά 2,5% κλείνοντας στα 21,82 δολάρια η ουγγιά.

Παρά το γεγονός ότι οι αγορές μετοχών συνεχίζουν να δέχονται έντονες πιέσεις διεθνώς (διαδοχικές απώλειες άνω του 3% για την Wall Street ενδεικτικά) κάτι που παραδοσιακά ωθεί τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού, το ξέφρενο ράλι του δολαρίου λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο δείκτης DXY του δολαρίου (έναντι ενός καλαθιού διεθνών ισοτιμιών) έχει ενισχυθεί κατά 6,7% εντός του Μαΐου, καθιστώντας πιο ακριβό το πολύτιμο μέταλλο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Την ίδια ώρα, η σταθερά ανοδικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων (που έχουν βρεθεί σε υψηλά 4ετίας) λειτουργούν επίσης ανταγωνιστικά για το χρυσό, ο οποίος δεν προσφέρει επιτόκιο.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα έχασε επίσης 1,8% κινούμενη στα 938 δολάρια, ο χαλκός υποχώρησε κατά 1,7% στα 4,193 δολάρια, ενώ από το γενικό κλίμα της ημέρας ξέφυγε το παλλάδιο που είδε την τιμή του να ενισχύεται κατά 1,9% στα 2.061 δολάρια.

Πηγή: capital.gr

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Copyright © 2022 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?