Με απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης τα futures του χρυσού, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, οδηγώντας σε απώλεια του υψηλού πέντε εβδομάδων που επετεύχθη νωρίτερα στην εβδομάδα.

Το πολύτιμο μέταλλο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του σε πάνω από μια εβδομάδα και η υποχώρηση των τιμών θα μπορούσε να “οδηγήσει σε μια ευκαιρία αγοράς για σφάλματα χρυσού”, είπε ο Michael Armbruster, διευθύνων συνεργάτης στην Altavest, στο MarketWatch, υποστηρίζοντας ότι μια τιμή στα 1.920 δολάρια θα ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης για την αγορά του μετάλλου.

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου απώλεσε 0,2% στα 1.955,60 δολάρια η ουγγιά στο Comex, το χαμηλότερο επίπεδο για το ενεργό συμβόλαιο, από τις 11 Απριλίου, σύμφωνα με τη FactSet. Ο χρυσός υποχώρησε 1,4% την Τρίτη, έχοντας κλείσει τη Δευτέρα σε υψηλό πέντε εβδομάδων, ενώ το ασήμι έχασε 2,9%.

Το ασήμι παράδοσης Μαΐου έχασε 0,5% στα 25,271 δολάρια η ουγγιά.

Αφού υποχώρησε κάτω από την υποστήριξη των 1.960 δολαρίων στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο χρυσός δυσκολεύτηκε παρά την ελαφρά υποχώρηση την Τετάρτη στις αποδόσεις των ομολόγων, δήλωσε ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς, στο FXTM. “Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει επηρεαζόμενο από αντικρουόμενες δυνάμεις και αυτό συνεχίζει να αντανακλάται στη δράση των τιμών”, είπε στο MarketWatch. “Εάν ο χρυσός αποτύχει να βρει μια νέα σπίθα, οι τιμές θα μπορούσαν να παγιδευτούν εντός του εύρους των 1.960 δολαρίων [έως] 1.920 δολαρίων για το υπόλοιπο της εβδομάδας”.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο ήταν το μόνο που έκλιεσε και με κέρη και μάλιστα της τάξης του 3,4% στα 2.462,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιουνίου απώλεσε 0,2% στα 987 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός επίσης έχασε 1,4% στα 4,652 δολάρια η λίβρα.

Copyright © 2023 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?