Προς εβδομαδιαία κέρδη οδεύει ο χρυσός, λόγω των προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια πριν από το τέλος του έτους, με τους traders να προσβλέπουν στα στοιχεία για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ για την επόμενη δέσμη ενδείξεων σχετικά με τις προοπτικές.

Ο ράβδος χρυσού για άμεση παράδοση διαπραγματευόταν πάνω από τα 2.363 δολάρια ανά ουγγιά μετά από άνοδο άνω του 1% αυτή την εβδομάδα. Το ασήμι επωφελήθηκε επίσης από την άνοδο, προχωρώντας ξανά προς τα 31 δολάρια ανά ουγγιά, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες έδειξαν ότι ο αμερικανικός τομέας των υπηρεσιών συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ η αγορά εργασίας παρουσίασε περαιτέρω ενδείξεις αποδυνάμωσης. Εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να έχει τάσεις υποχώρησης, η επιβράδυνση θα μπορούσε να επιτρέψει στη Fed να μειώσει το κόστος δανεισμού, βοηθώντας τον χρυσό, καθώς δεν πληρώνει τόκους.

Η ώθηση του χρυσού αυτή την εβδομάδα επεκτείνει ένα σερί τριών τριμηνιαίων κερδών, με τις τιμές να σημειώνουν ρεκόρ τον Μάιο. Το ράλι οφείλεται στις μεγάλες αγορές των κεντρικών τραπεζών και στις γεωπολιτικές εντάσεις. Οι αγορές στην Ασία βοήθησαν επίσης, καθώς τα τοπικά νομίσματα έπεσαν, με τους επενδυτές να αναζητούν περιουσιακά στοιχεία που διατηρούν την αξία τους.

H τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.363,67 δολάρια ανά ουγγιά στη 1:30 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, με τον δείκτη Bloomberg Dollar Spot Index και τις αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού δημοσίου να βρίσκονται σε πορεία εβδομαδιαίας πτώσης. Το ασήμι σημειώνει άνοδο σχεδόν 5% αυτή την εβδομάδα, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο έχουν επίσης κερδίσει έδαφος.

Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ αναμένεται να δείξει μείωση των προσλήψεων, καθώς και συγκράτηση της αύξησης των μισθών. Οι μισθοδοσίες πιθανότατα αυξήθηκαν κατά 190.000 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg. Η ανεργία εκτιμάται ότι διατηρείται στο 4%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?