Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν ο χρυσός και το ασημί, υποχωρώντας από τα πρόσφατα τοπικά υψηλά τους – τριών εβδομάδων και τριών μηνών αντίστοιχα – με φόντο την ανάκαμψη των ομολόγων και του δολαρίου.

Ειδικότερα, ο χρυσός είδε το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου να ολοκληρώνει στα 1.720,8 δολάρια η ουγγιά με μικρές απώλειες 0,6% ή 9,7 δολαρίων.

Πτωτικές ήταν οι τάσεις και σε παλλάδιο – πλατίνα, με το πρώτο στα 2.255 δολ. η ουγγιά και -3,2% και τη δεύτερη στα 914,6 δολ. η ουγγιά με -2,1%. Αντίθετα, κόντρα στο κλίμα της ημέρας ο χαλκός ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,3% στα 3,5005 δολ. η λίβρα.

Παρά τα απότομα κέρδη που σημείωσαν ο χρυσός και το ασήμι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, οι αναλυτές των πολύτιμων μετάλλων εκτιμούν ότι η ανοδική κίνηση αυτή ξεμείνει από δυνάμεις και θα απαιτήσει υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων και του δολαρίου για να συνεχιστεί.

Όπως προαναφέρθηκε, οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν εκ νέου ανοδικά σήμερα με το 10ετές ΗΠΑ να σημειώνει άλμα 16 μονάδων βάσης στο 3,767%, ενώ και ο δείκτης δολαρίου επέστρεψε σε θετικό έδαφος με +1,1%.

Υπενθυμίζεται ότι τα ομόλογα λειτουργούν ανταγωνιστικά για τα πολύτιμα μέταλλα καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας με την απόδοση κεφαλαίου που προσφέρουν, ενώ αντίστοιχα το ενισχυμένο δολάριο καθιστά τα εμπορεύματα γενικότερα πιο ακριβά για κατόχους άλλων ισοτιμιών.

Πηγή: capital.gr

Copyright © 2023 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?